KONTIĆ HTEO PEŠKE DA IDE U SRBIJU: Šokirao sve bizarnom odbranom, osumnjičeni za brutalno prebijanje čeka izručenje

Novosti online

14. 10. 2020. u 23:27

UHAPŠENI Ivan Kontić osumnjičen da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno tukao Miljana M., mogao bi se naći pred tužilaštvom u Srbiji do kraja novembra ukoliko pravosuđe Crne Gore usvoji njegov zahtev da po skraćenoj proceduri bude izručen.

КОНТИЋ ХТЕО ПЕШКЕ ДА ИДЕ У СРБИЈУ: Шокирао све бизарном одбраном, осумњичени за брутално пребијање чека изручење

Foto: MUP Crne Gore

Nakon hapšenja Kontića koje je usledilo posle mesec dana potrage za njim, ovaj osumnjičeni nasilnik našao se pred sudijom za prethodni postupak u Podgorici gde je naveo da želi da se u skraćenom roku odluči o njegovoj ekstradiciji.

- Sudija koji ga je ispitivao ima rok od 10 dana da sudskom veću koje se bavi razmatranjem zahteva za ekstradiciju dostavi predmet na odlučivanje. Nakon toga, s obzirom na to da je hitna procedura u pitanju, oni imaju rok od 30 dana da donesu odluku o njegovom izručenju. To znači da će se Kontić u Srbiji naći već krajem novembra ukoliko se ovaj zahtev usvoji - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Da je Kontić tražio sa bude izručen Srbiji potvrdio je i njegov branilac u Crnoj Gori, Damir Lekić.

- Namera mu je da u Srbiji iznese sve činjenice i dokaže da kvalifikacija krivičnog dela ni u kom slučaju ne može biti pokušaj ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo u Novom Sadu, već mnogo blaže. Rekao je i da je spreman da peške krene u Srbiju, na šta mu je sudija odgovorio da ne može - rekao je podgorički advokat Damir Lekić, Kontićev branilac, i dodao da je odbrana bila drugačijeg stava, na kojem je instistirao Kontić.

Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen u nedelju uveče, u 17.50 sati u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. 

U glavnom gradu Crne Gore nekoliko puta je menjao stanove, što je policiji predstavljalo poteškoće u njegovom lociranju i privođenju. Pored toga što je menjao štekove, problem je predstavljalo i to što je pustio bradu i delimično izmenio lični opis. Uprkos svemu tome, policija ga je u nedelju našla i uhapsila.

Kontić, koji ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, tereti se da je pokušao da ubije Miljana M., i u tuči mu je naneo tešku telesnu povredu - prelom glavice žbične kosti, višestruke oguljotine i poderotine po glavi. Nekoliko sati posle prebijanja u Jevrejskoj ulici 24. avgusta, Miljan M. je otišao u KCV gde mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje. Kako u to vreme nije bila raspisana nikakva potraga za Kontićem, on je bez ikakvih problema napustio Srbiju, a posle nekoliko dana, takođe bez ikakvih problema na granici - zadržavanja, vratio se u drugu domovinu. Nekoliko dana po dolasku u Srbiju, 8. septembra je bio u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, potpisao je oportunitet u drugom postupku, što je potvrđeno iz ovog tužilaštva, uz napomenu da u to vreme za njim nije bila raspisana potraga. Inače, muškarci koji su osumnjičeni da su mu pomagali nakon tuče, O. L. i L. V. juče su pušteni iz pritvora.

Snimak brutalnog prebijanja Miljana M. osvanuo je u javnosti 11. septembra uveče. Javnost je bila zgrožena snimcima brutalnog nasilja kada je tada još neidentifikovani počinilac tukao onesvešćenog momka. Kako se na snimku vidi, prolaznici i obezbeđenje su pokušali da ga odvoje od žrtve, ali bezuspešno. Haos je nastao kasnije, kada je napadač okrenuo isprebijanog muškarca na stomak i lomio mu ruke. Uzrok brutalnog premlaćivanja do danas nije otkriven javnosti. Dan posle objavljivanja snimka obelodanjen je identitet batinaša - Ivan Kontić, da nije u Srbiji i da je verovatno u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili