KOJA KAZNA PRETI IVANU KONTIĆU: Brutalno pretukao mladića, onesvešćenom mu lomio ruke i dva meseca bio u bekstvu

Novosti online

12. 10. 2020. u 22:03

КОЈА КАЗНА ПРЕТИ ИВАНУ КОНТИЋУ: Брутално претукао младића, онесвешћеном му ломио руке и два месеца био у бекству

Foto: MUP/Printscreen

ZA slučaj brutalnog prebijanja Miljana M. (28), sadista iz Novog Sada Ivan Kontić (30) tereti se za pokušaj ubistva, pri čemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina po Zakonu o krivičnom postupku.

Sadista Kontić, uhapšen je juče u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim bila raspisana, od strane Srbije, Interpolova poternica. Crnogorska policija juče je upala u stan gde se nalazio Kontić, pri čemu je on oboren na zemlju, a zatim su mu stavljene lisice na ruke.

Polomio mu obe ruke

Inače, on je osumnjičen da je 24. avgusta brutalno prebio 28- godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Nakon tog incidenta više od mesec i po dana bio je u bekstvu.

Snimak brutalnog prebijanja mladića podigao je veliku buru u javnosti, a Kontić ga je tukao i dok je Miljan M., bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, mladiću je pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu. Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljenih povreda otišao u bolnicu. Kako je saopštio MUP, pretučeni mladić prilikom prvog razgovora sa policajcima nije želeo da otkrije ko ga je napao.

Delo prekvalifikovano

Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških telesnih povreda, međutim kasnije je ovo delo prekvalifikovano u krivično delo ubistvo u pokušaju, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo koje je naložilo pokretanje istrage protiv Kontića.

Ministar Nebojša Stefanović, rekao je danas da je poternica i dalje na snazi.- Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa - rekao je Stefanović.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)