„ŽELIMO DA DOĐE U SRBIJU, DA MU SE OVDE SUDI” Stefanović o hapšenju Ivana Kontića, zbog pokušaja ubistva mladića u Novom Sadu

Tanjug

12. 10. 2020. u 10:14

OČEKUJE se da je Ivan Kontić (30), koji je uhapšen u Podgorici za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, u ovom trenutku kod nadležnog sudije koji će odlučivati o određivanju pritvora, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„ЖЕЛИМО ДА ДОЂЕ У СРБИЈУ, ДА МУ СЕ ОВДЕ СУДИ” Стефановић о хапшењу Ивана Контића, због покушаја убиства младића у Новом Саду

Foto Tanjug

Kontić, koji je osumnjičen da je 24. avgusta brutalno prebio 28-godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uhapšen je juče u Podgorici, a ministar Stefanović navodi da je Interpolova poternica koju je Srbija raspisala za njim stoji.

-Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa-rekao je Stefanović na TV Pink.

On je zahvalio kolegama iz Crne Gore za koje kaže da su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od prvog trenutka.

Stefanović je naveo da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gde se nalazi stan u Podgorici u kome se krio Kontić.

-U ovim trenucima se očekuje da bude izveden pred nadležnog sudiju koji će odlučivati o određivanju pritvora-rekao je Stefanović.

Stefanović se osvrnuo i na pokušaj politizacije tog slučaja zbog navoda da neko štiti Kontića.

-Ti isti uvek tvrde isto. Šta je problem kad slušate ono što govore Đilas, Obradović, Jeremić? Uvek imate hiperprodukciju lažnih afera, paletu izmišljotina-rekao je Stefanović.

Dodao je da kada se situacija razreši, prestaje takva priča i kreće nova izmišljotina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti