UHAPŠENA POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE: Sumnja se da je primala mito

Novosti online

09. 10. 2020. u 14:03

PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N, pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ.

УХАПШЕНА ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ: Сумња се да је примала мито

Foto Depositphotos

Naime, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Osumnjičenjnoj D.J.N.,  je  obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci. 

Pretresi su u toku. 

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)