SA BEBOM KAO SA IGRAČKOM: Evo koliko godina zatvora preti Silviji za to što je uradila sa bebom

J. D. Lj. - J. Ž. S.

07. 10. 2020. u 20:00

BEOGRADSKA policija uhapsila je Silviju S. (21), majku koja se tereti za zapuštanje i zlostavljanje svoje sedmomesečne bebe.

СА БЕБОМ КАО СА ИГРАЧКОМ: Ево колико година затвора прети Силвији за то што је урадила са бебом

Foto: Printskrin

Njoj je, po nalogu Trećeg tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti privedena na saslušanje. Ukoliko se dokaže da je odgovorna za dela za koja se tereti, preti joj kazna do 12 godina robije.

Silvija S. je snimljena u Novom Begoradu, u Bulevaru Zorana Đinđića, gde je povela svoje troje dece kada je krenula da prosi. U jednom trenutku, na snimku se vidi kako majka, svoju sedmomesečnu bebu grubo prebacuje, odnosno baca iz ruke u ruku, čime joj je ugrozila zdravlje.

Jezivi snimak izazvao je burne reakcije javnosti, nakon čega su reagovale i nadležne službe, među njima i socijalne službe. Iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, za "Novosti" kažu da su, u saradnji sa relevantnim institucijama iz sistema, preduzeli i sproveli urgentne i neophodne mere u cilju zaštite i zbrinjavanja dece.

- U skladu sa procenom i zakonskim ovlašćenjima organa starateljstva, sva maloletna deca su izdvojena iz porodice i zbrinuta u ustanovu socijalne zaštite - kažu iz GC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati