METAK AKTIVIRAN POŽAROM?! Nastavak suđenja Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće Milana Jovanovića

J.D.Lj.

06. 10. 2020. u 14:55

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu odbilo je zahtev advokata odbrane o izuzeću tužioca Drugog osnovnog tužilaštva Nebojše Popovića, čime je u nadležnom sudu nastavljen proces protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka i ostalih optuženih koji se terete za paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara “Žig infa” u decembru 2018.

МЕТАК АКТИВИРАН ПОЖАРОМ?! Наставак суђења Драгољубу Симоновићу за паљење куће Милана Јовановића

Foto: N. Skenderija

Pred drugim osnovnim sudom danas je svoj iskaz dao veštak balističke struke. On je veštačio čauru koja je nađena na licu mesta, a nakon požara u garaži kuće novinara. Balističar je kazao da je čaura metka kalibra 7,65 mm najverovatnije aktivirana dejstvom plamena i temperaturom višom od 60 stepeni, koja može da aktivira barutne čestice.

Veštak međutim nije isključio mogućnost da je ista ispaljena iz oružja, a na pitanje Jovanovića da li postoji verovatnoća da je metak bio ubačen u koktel koji je bio bačen u njegovu garažu i koji je izazvao požar, balističar je odgovorio da je to moguće.

Nakon toga saslušan je stručni saradnik elektro struke Miodrag Stojković, koji je svojim nalazom pokušao da opovrgne veštačenje njegove koleginice, sudskog veštaka Ane Milosavljević, a vezano za štetu nastalu u požaru, kada je reč o struji i pratećim elementima. Svako od njih ostao je do kraja pri svom nalazu, a Stojković je bio kategoričan da u požaru nije bilo totalne štete i da je ona predimenzionirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024