NA TERET MITO OD 10.000 EVRA Podignuta optužnica protiv Miroljuba Jevtića

N. B.

05. 10. 2020. u 14:50

НА ТЕРЕТ МИТО ОД 10.000 ЕВРА Подигнута оптужница против Мирољуба Јевтића

Foto: Tanjug

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg direktora JP "Infrastruktura železnice" Miroljuba Jevtića, zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnica je podignuta i protiv Dragoslava Burzanovića, člana Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i advokata Zorana Stojanovića i Vladislava Kostića. Njima se na teret stavlja davanje mita.

Tužilaštvo je nakon pokrtetanja istrage u januaru saopštilo da je Jevtić, navodno, neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge. Sumnja se da su deo uplaćenog novca od "Infrastrukture železnice Srbije", po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali njemu kao direktoru. Jevtić je, kako je saopšteno, uhapšen kada je, navodno primio mito od 10.000 evra. Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

01.11.2020. 11:26

Klasičan primer kako se iz pedesetogodišnje komunističke uravnilovke izlazi kao bogat čovek. Samo treba biti na funkciji odakle možeš da ojadiš državu i naravno treba biti đubre, a za to su se već pobrinuli roditelji sa komunističkim privilegijama.