VLASNIK STANA U KOM JE EKSPLODIRAO BOJLER ZA NOVOSTI: U njemu nije bilo vode, evo šta je devojkama spasilo život (FOTO/VIDEO)

Š. M.

01. 10. 2020. u 09:58

ВЛАСНИК СТАНА У КОМ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО БОЈЛЕР ЗА НОВОСТИ: У њему није било воде, ево шта је девојкама спасило живот (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Anđela

JUTROŠNjA eksplozija bojlera na Čukarici, koja se desila oko 6 časova, je uznemirila stanovnike tog dela grada, a kako je za "Novosti" rekao uznemireni vlasnik stana Mališa Pavlović, šteta je velika.

U stanu u kom se sve desilo žive dve devojke kao podstanarke, koje su spavale kada je bojler eksplodirao. Požar nakon toga je izbio na trećem spratu, pa se proširio i na četvrti i peti. Osam osoba je povređeno, i sve su hospitalizovane na VMA, dok je dvoje dece trenutno na toksikologiji u Institutu za majku i dete.

- Devojke su u stanu nekoliko godina, nikakvih problema nije bilo - u šoku priča Mališa Pavlović, vlasnik stana.

- Stan ima 42 kvadrata, a bojler je kupljen pre godinu i po dana. Iz Ljiga sam došao pre sat vremena, nisam zatekao požar, ali je šteta velika. Koliko sam čuo, juče u bojleru nije bilo vode, a nije bio ni upaljen. Od kupatila ih deli zid, koji je verovatno spasao devojke.

Komšija Saša Stefanović koji živi u stanu pored kaže da je eksplozija bila toliko jaka da je odmah probudila i njega i njegovu trudnu ženu.

- Bio sam u krevetu i odjednom je nešto puklo kao bomba - u šoku priča on.

- Trudna žena je bila pod stresom, a ja sam za pola minuta bio napolju. Samo sam video devojku koja viče "upomoć, gori stan", a onda je vatra počela da se rasplamsava. Vatrogasci su bili tu za deset minuta i sprečili veću tragediju. Od siline udara, vrata od stana su odmah iskočila iz ležišta. Još smo u šoku.

Komsšinici koja živi na istom spratu jedna od devojaka jako je pokucala na vrata tražeći pomoć.

- Nisam čula kad je puklo, ali kažu da su se čule tri eksplozije. Devojka je uplakana vikala upomoć i jako kucala na vrata. Nisam znala sta se dešava, samo sam izbezumljena izašla napolje. Odjednom je izbio veliki dim i svi smo izašli napolje - rekla je komšinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

duca

01.10.2020. 13:18

Nije tacno da je bojler bio prazan.U bojleru uvek ima vode,a sigurnosni ventil,naravno ispravan,sluzi da pregrejanu vodu ispusti u sistem.Ti ventili znaju da zablokiraju,i zato ih s'vremena na vreme treba kontrolisati tako da se sigunosna polugica na njima potegne ,a voda procuri na ispustu pored polugice.Ukoliko se to ne desi VENTIL SE OBAVEZNO MENJA!Ovaj ventil je poslednja odbrana od eksplozije bojlera,ako zakazu radni regulirajuci i fabricki nepodesavajuci sigurnosni termostati!U svakom slucaju treba ispitati zasto je doslo do ovako stravicne nesrece!

Vesna

02.10.2020. 04:05

U bojleru uvek ima vode , nije to vodokotlic, koji se prazni , ali kada se plovak vrati , onda pocne da se puni.Bojleru je potreban pritisak nove /hladne/vode .Kad toga nema ne mozete ni da pustite vodu.A iz kotlica mozete, samo sto se vise ne puni. Razmislite , ceo dan niste imali vodu i cim stigne , bojler i dalje ima toplu vodu. I ja znam za sigurnosni ventil , o kojem pise Duca.,na kome nekad zna da kaplje voda, I obavezno iskljucujemo za vreme tusiranja.