VLASNIK STANA U KOM JE EKSPLODIRAO BOJLER ZA "NOVOSTI": U njemu nije bilo vode, evo šta je devojkama spasilo život (FOTO/VIDEO)

Š. M.

01. 10. 2020. u 09:58

JUTROŠNjA eksplozija bojlera na Čukarici, koja se desila oko 6 časova, je uznemirila stanovnike tog dela grada, a kako je za "Novosti" rekao uznemireni vlasnik stana Mališa Pavlović, šteta je velika.

ВЛАСНИК СТАНА У КОМ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО БОЈЛЕР ЗА НОВОСТИ: У њему није било воде, ево шта је девојкама спасило живот (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Anđela

U stanu u kom se sve desilo žive dve devojke kao podstanarke, koje su spavale kada je bojler eksplodirao. Požar nakon toga je izbio na trećem spratu, pa se proširio i na četvrti i peti. Osam osoba je povređeno, i sve su hospitalizovane na VMA, dok je dvoje dece trenutno na toksikologiji u Institutu za majku i dete.

- Devojke su u stanu nekoliko godina, nikakvih problema nije bilo - u šoku priča Mališa Pavlović, vlasnik stana.

- Stan ima 42 kvadrata, a bojler je kupljen pre godinu i po dana. Iz Ljiga sam došao pre sat vremena, nisam zatekao požar, ali je šteta velika. Koliko sam čuo, juče u bojleru nije bilo vode, a nije bio ni upaljen. Od kupatila ih deli zid, koji je verovatno spasao devojke.

Komšija Saša Stefanović koji živi u stanu pored kaže da je eksplozija bila toliko jaka da je odmah probudila i njega i njegovu trudnu ženu.

- Bio sam u krevetu i odjednom je nešto puklo kao bomba - u šoku priča on.

- Trudna žena je bila pod stresom, a ja sam za pola minuta bio napolju. Samo sam video devojku koja viče "upomoć, gori stan", a onda je vatra počela da se rasplamsava. Vatrogasci su bili tu za deset minuta i sprečili veću tragediju. Od siline udara, vrata od stana su odmah iskočila iz ležišta. Još smo u šoku.

Komsšinici koja živi na istom spratu jedna od devojaka jako je pokucala na vrata tražeći pomoć.

- Nisam čula kad je puklo, ali kažu da su se čule tri eksplozije. Devojka je uplakana vikala upomoć i jako kucala na vrata. Nisam znala sta se dešava, samo sam izbezumljena izašla napolje. Odjednom je izbio veliki dim i svi smo izašli napolje - rekla je komšinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost