MILOVAN UCENJIVAO RADOVANOVU ŽENU? Detalji istrage ubistva kod Osečine

B. PUZOVIĆ - N. BIJELIĆ

01. 09. 2020. u 07:15

PRED Višim tužilaštvom u Valjevu sutra će u nastavku istrage ubistva Milovana M. (52) iz sela Gunjaci kod Osečine kao svedoci biti saslušani njegova supruga, ćerka i majka.

МИЛОВАН УЦЕЊИВАО РАДОВАНОВУ ЖЕНУ? Детаљи истраге убиства код Осечине

Foto: B.P.

Pred tužiocem će se naći i supruga Novosađanina Radovana S. (55), osumnjičenog da je sa dva hica iz pištolja, u nedelju, na mestu usmrtio Milovana u njegovoj porodičnoj kući u ovom podgorskom selu.

Prema informacijama koje smo dobili, tokom istrage će biti veštačeni telefoni i kompjuteri ubijenog, osumnjičenog i njegove supruge, kako bi se iz sadržaja poruka, eventualno utvrdio motiv zločina. Kako nezvanično saznajemo, postoje indicije da je Milovan progonio Radovanovu suprugu, a navodno u oduzetim telefonima su poruke, među kojima i preteće, koje je Milovan slao ženi osumnjičenog i koje mogu da budu dokaz koliko je ovaj bio opsednut njom.

Ubijeni Milovan M. bavio se otkupom malina od proizvođača ovog jagodičastog voća u selima Podgorine, imao je i svoje hladnjače. U nedelju, pre podne, Radovan S. došao je u njegovo domaćinstvo, upitavši Milovanovu suprugu gde joj je muž, a ona ga je, ne sluteći zlo, odvela u porodičnu kuću. Kada je izašla iz prostorije u prizemlju kuće, navodno je usledila žučna svađa, potom su se čula i dva pucnja.

GVOZDENAC: KOMPLEKSAN SLUČAJ

BRANILAC osumnjičenog Radovana S., advokat Ivan Gvozdenac, u izjavi za "Novosti" je naveo da u interesu postupka ne može da iznosi detalje iz istrage.

- Reč je o veoma kompleksnom slučaju - ističe Gvozdenac. - Mogu samo da kažem da istina nije onakva kakva se od početka prezentuje u javnosti.

Kada je supruga ušla u sobu, zatekla je muža mrtvog, u lokvi krvi, a osumnjičeni je svojim automobilom "nisan", novosadskih registracija, otišao iz Gunjaka. Ubrzo ga je policija uhapsila u centru Osečine. Prilikom hapšenja, nije pružao otpor, a kod njega je pronađeno i oružje kojim je, kako se sumnja, usmrtio Milovana. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu je samo rekao da nije kriv i da će se do daljeg braniti ćutanjem. Određen mu je pritvor do 30 dana zbog mogućeg bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Prvobitno, po selu se pričalo da je Milovan možda ubijen zbog nekih neraščišćenih poslovnih odnosa oko otkupa maline. Motiv ubistva mogla bi biti ljubomora, jer je, prema nekim seoskim pričama, supruga osumnjičenog bila u vezi sa ubijenim. Međutim, prema onome što se u poslednja dva dana moglo čuti, motiv je po svoj prilici sasvim drugi.

Milovan M. sahranjen je na groblju u Gunjacima, u prisustvu porodice i brojnih seljana koji za njega ističu da je bio vredan, imućan, pravi domaćin, sa suprugom je vodio porodičnu firmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega