ZGRABILA SU GA ČETVORICA: Ovako je izgledao pokušaj otmice srpskog dečaka na KiM - rotitelji opisali detalje

D.Zečević

29. 09. 2020. u 18:42

ЗГРАБИЛА СУ ГА ЧЕТВОРИЦА: Овако је изгледао покушај отмице српског дечака на КиМ - ротитељи описали детаље

Foto: D.Z.

NEPOZNATE osobe fizički su napale danas devetogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića.

Prema rečima njegovih roditelja, majke Bojane (34) i oca Predraga (44) napad se dogodio kada se dečak vraćao iz škole kada je  putem naišao automobil “audi” crvene boje .

Nepoznate osobe fizički su napale danas osmogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića.Prema rečima njegovih roditelja , majke Bojane(34) i oca Predraga(44) napad se dogodio kada se dečak vraćao iz škole  kada je  putem naišao  automobil “audi” crvene boje .

- Naš sin je video četiri mladića od kojih je jedna pokušao da ga uvuče u auto. Srećom da se naš sin otrgao iz ruke starijeg mladića i pobegao u prvo dvorište - priča majka Bojana napominjući da s u kojem su bili četiri muš, koji se iz škole vraćao kući.

Njegov otac Predrag  ističe da je njihov sin tačno u 12.45 izašao iz škole, a da se incident dogodio pet minuta kasnije kada se dečak nalazio sam na ulici jer se rastao sa drugarima čije su kuće bliže školskom objektu.

- Srećom da je Martin pobegao u prvo srpsko dvorište i komšija ga je onako preplašenog doveo kući. Međutim, osim ovog slučaja već smo ranije imali brojne neprijatljnosti, jer smo se nalazili na meti pljački Albanaca koji su hteli da kupe moje domaćinstvo ali ja ne želim da prodajem svoju dedovinu - priča Predrag, otac četvoro dece od kojih nastarije ima petnaest, a najmlađe tri godine.

I dok ponavlja da neće pdoeći napadima kako bi se iselio, Predrag dodaje da je slučaj prijavio tzv. kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj tj ispitivanje i otišla.Ipak, napominje da do sada ni jedan jedini slučaj pljački i napada na njegovo domaćinstvo ali i ostale Srbe nije rešen.

Inače, u  Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava koji se oslanjaju na susedna srpska sela Prilužje i Babin Most koja se nalaze na putu između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Nikola Uzelac

29.09.2020. 19:03

Ужас један најстрашнији! Како то да опис оваквог стања и живота у србским селима по КиМ НИКАД не буде тема разговора по Вашингтону и Бриселу?

Milos

29.09.2020. 20:12

Српске власти, шта још треба да се деси да реагујете?! Заштитите наш народ на Косову и Метохији!