IMA ROK OD 3O DANA: Evo šta je rekao Saljih Mustafa u Hagu!

Tanjug

28. 09. 2020. u 16:09

ИМА РОК ОД 3О ДАНА: Ево шта је рекао Саљих Мустафа у Хагу!

Foto: Printskrin

NEKADAŠNjI komadant u OVK Saljih Mustafa nije danas želeo da se pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova izjašni o krivici povodom optužbi koje mu se optužnicom stavljaju na teret.

"Neću se izjašnjavati, pre nego što to učinim želim da se konsultujem sa svojim braniocem", rekao je kratko Mustafa nakon što mu je ukratko predstavljena optužnica, kojom se tereti za ratne zločine po međunarodnom pravu za krivična dela: proizvoljno lisavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo.

On ima pravo da se o krivici izjasni u roku od 30 dana.

Mustafu zastupa advokat po službenoj dužnosti, kojeg mu je dodelio sekretarijat Specijalizovanih veća.

On će ga zastupati tokom celog postupka.

S obzirom da se nalazi u pritvoru, Mustafa, prema rečima sudije za prethodni postupak, nema pravo da se brani sam.

Mustafin advokat naveo je da će odbrana možda osporavati legalnost ovog suda, te da he to u narednom periodu učiniti pisanim podnescima.

U nastavku sednice sudija je obavestio Mustafu da može da se žali na odluku kojom mu je određen pritvor.

Na kraju je najavio da će najverovatnije za sledeći ponedelak zakazati prvu statusnu konferenciju na kojoj će se diskutovati o dokaznim materijalima, koje će od tužilaštva tražiti da obeleodani do petka.

Mustafa je u sudnici sedeo sa maskom na licu, a u sudnici je bio prisutan i njegov advokat, kao i glavni tužilac Specijalizovanih veća Džek Smit sa pomoćnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)