MARO, POGIBE NAM NAŠ ZVONKO! Otac nastradalog pilota, iz sela Donja Borina, gledao rušenje aviona

V. M.

26. 09. 2020. u 21:00

TUGA je obavila Brasinu, selo nedaleko od Malog Zvornika, gde se srušio "mig 21" Vojske Srbije, kao i obližnju Donju Borinu, gde je rođen pilot Zvonko Vasiljević, i gde mu žive roditelji.

МАРО, ПОГИБЕ НАМ НАШ ЗВОНКО! Отац настрадалог пилота, из села Доња Борина, гледао рушење авиона

Kuća Vasiljevića, majka Mara na prozoru / Foto V. M.

Iza šume iz čijeg je pravca doleteo avion, pre pada, kuća je Vasiljevića, koja se, kao i čitav kraj, ponosila Zvonkom.

- Tuga je što ga više nema među nama, a voleo je ljude, voleo je svoje rodno selo, čitav ovaj kraj i svoju Srbiju -kažu meštani Donje Borine. - Sudbina je htela da postrada nedaleko od mesta gde je prohodao. Bol ne može da bude veći.

U kući žalosti neutešni su otac Dragan i majka Mara. Imaju još jednog sina, koji živi u Beogradu.

Roditelji, pričaju nam košije, svedočili su im, po dobijanju vesti da im je sin smrtno stradao, da je Dragan kad je video da se srušio avion u susednoj Borini rekao supruzi:

- Maro, pogibe nam Zvonko!

Foto: Ministarstvo odbrane

Zvonko Vasiljević

Nastala je velika zabrinutost, crne slutnje, ali je tinjao i tračak nade. Tako je bilo i kad ih je, u petak, posetila naša novinarska ekipa, dok još nije bila potvrđena smrt pilota.

Kada su zvanično obavešteni, nesretni roditelji su se, jednostavno, izgubili od bola, tuge, muke...

Iza Zvonka je ostala supruga i dvoje male dece, koji žive u Beogradu.

Porodica je bila veoma složna, po čemu je bila za primer čitavom kraju, a ne samom pitomoj i lepoj Donjoj Borini.

Vitomir Tanasković (59), koji je povređen kada se avion srušio u potok, bukvalno pet do deset metara od njegove kuće, zbrinut je, odmah, u Opštu bolnicu u Loznici. U stabilnom je stanju i nisu tačne informacije nekih medija da je, navodno zbog unutrašnjih krvarenja, prebačen u Urgenti centar u Beograd, rekla nam je Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici.

Vitomir ima opekotine, kako nezvanično saznajemo, koje su zahvatile deset odsto tela... Drugih povreda nema.

Prema svedočenju komšija, Vitomir je gledao kako avion pada i samo je rekao supruzi Milici da beži u podrum, što je ona i učinila, dok je on legao na travu i, po svoj prilici, delovi plamena sa aviona preneli su se na njega. Njegova supruga Milica je još u šoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)