OVO JE DRUGI PILOT KOJI JE POGINUO U PADU AVIONA KOD LOZNICE (FOTO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 16:30

ОВО ЈЕ ДРУГИ ПИЛОТ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У ПАДУ АВИОНА КОД ЛОЗНИЦЕ (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

JUTROS oko 9 sati u padu vojnog aviona kod Loznice, prema poslednjim saznanjima poginula su oba pilota

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

 
Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

 
Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.
 
Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bonaparta

25.09.2020. 17:16

Velika tragedija za VS i za celu Srbiju, a pre svega za porodice ovih heroja. Heroja u pravom smislu te reči. Mogli su da iskoče i puste da letelica padne bilo gde, a oni su svesno žrtvovali sebe da ne dužni nastradaju. To mogu veliki, pre svega ljudi, rodoljubi i časni oficiri. Neka im je večna slava i hvala. Porodicama saučešće i veliko hvala što su nam darovali takve veličine.

posmatrac iz daleka

25.09.2020. 17:26

Velika tragedija za nasu zemlju. Izugubiti dva piloza je strasno , narocizo za njihove familije ciji su ponos bili oni. Pa i nas. Mislim da nema zdravog Srbina koji na simpoatise ili voli svoje pilote. Zato me cudi da nisam jos cuo reakciju nase ministra Vulina. Koji se neretko pojavljuje sa svojim izujavama u najrazlicitijim medijima. Na znam da li je poznato. Da visoko razvijene zemlje , kada je rec o vojnim investicijama, najveci deo kapitala ulazu u sistem bezbednosti i spasavanja svojih pilota. Avion se moze kupiti, ali pilot 'NE. Pilot se rodi i gaji deceniju i vise pre nego sto sedne u kokpit. Odgovornost mehanicara i njihovihpredpostavljenih je u ovokvim slucajevima OGROMNA. Krejnje je vreme da tu rec ODGOVORNOST unesemo u nas recni fond. Ne mogu vise -od besa koji me je obuzeo od saznanja za ovu tragediju.

Zoran

25.09.2020. 18:13

Iskreno saučešće porodicama naših poginulih pilota! To su ti isti avioni koji su dizani u vazduh da brane Srbiju za vreme bombardovanja, koji su pregledani pre poletanja i koji su bili "ispravni", pa su posle piloti davali izjave da milion stvari nije na njima bilo ispravno. Šta reći osim kapa dole našim pilotima, to su HEROJI!!! Počivajte u miru i želim vam vedro nebo i na onom svetu!!!

smederevac

25.09.2020. 21:03

Господине мајоре, господине капетане, хвала вам што вашим маневром нисте допустили цивилне жртве. Ваша шртва је немерљива, а губитак српског РВ... ненадокнадив!!! Када је већ овако како јесте, вашим чином, молим се Богу да вас дочека наш највећи војсковођа, војвода Мишић! Велика трагедија за српски народ и државу Србију!!!