"TI PRLJAVI SRBINE" Grupa Čečena brutalno pretukla mladića iz Srbije, jezivi snimak kruži Austrijom

Novosti online

24. 09. 2020. u 23:25

GRUPA Čečena pretukla je u Austriji tinejdžera srpskog porekla, a celo maltretiranje su snimili i objavili na društvenim mrežama. Batinjanju je prethodio sukob zbog jedne devojčice, takođe Čečenke, a nasilnici su označeni kao takozvani islamski čuvari pravde.

ТИ ПРЉАВИ СРБИНЕ Група Чечена брутално претукла младића из Србије, језиви снимак кружи Аустријом

Foto: Printscreen/Heute.at

Snimak na kom je zabeleženo prebijanje tinejdžera (16) srpskog porekla objavio je austrijski portal "Hojte" i na njemu se vidi kako grupa mladića zadaje tinejdžeru na desetine udaraca...

- Ti, prljavi Srbine, misliš da možeš pisati Čečenima? - čuje se na snimku kako nasilnik pita dečaka u pauzi od udaraca. Zatim su ga naterali da klekne i da se izvini.

Kako je objašnjeno na ovom austrijskom portalu, tinejdžer se prethodno dopisivao sa devojčicom, što je takozvane islamske čuvare pravde koji mesecima unazad bahato dele pravdu na bečkim ulicama, naljutilo, te su odlučili da dečaka kazne.

"Hojte" objašnjava i da je razlog zbog kog su se na to odlučili dečakova "nečista krv", budući da je srpskog porekla.

Snimak možete pogledati klikom OVDE

Otac dečaka oglasio se nakon što su obelodanjeni detalji incidenta, objašnjavajući da su njegov sin i devojčica zbog koje je došlo do prebijanja, zajedno pohađali časove.

- Moj sin je išao na čas sa devojkom iz Čečenije. Jednog dana ga je zamolila da joj pomogne sa domaćim zadacima. Želela je da ga pita o školskim stvarima, pa je on njoj odgovorio - rekao je otac.

Kako pišu austrijski mediji, istraga protiv grupe koja sebe naziva islamskim čuvarima pravde, traje od početka godine. Grupa broji više desetina članova, a mnogi od njih odranije su poznati policiji.

Nakon objavljivanja snimka, u Austriji je pojačana policijska kontrola i pokrenuta je istraga. Sazalo se da jedan od osumnjičenih I. C. ima samo 15 godina koji je priveden.

Policajci su polomili ulazna vrata stana u kom je živeo sa roditeljima, ali su pronašli samo oca ocumnjičenog. Nešto kasnije, 15-godišnjak je došao kući i tada je uhapšen.

Inače, I. C. je odranije poznat policijskih organima, i postojala je poternica za njim zbog pljačke.

I. C. je na saslušanju priznao da je udario i vređao tineđžera. Razlog koji je naveo bio je taj što je mladi Srbin imao zakazan sastanak na kom je trebalo da uči sa Čečenkom.

Navodni počinilac imao je saučesnike čije identitete nije želeo da otkrije policiji.

Istovremeno, istražitelji su detaljnije počeli da češljaju aktivnosti "moralnih čuvara" i došli do podataka koji ukazuje na to da su se organizovali na raznim platformama.

Kako je dosadašnja istraga pokazala, oni su struktuirani hijerhijski i organizuju se putem tajnih "čet grupa" na raznim platformama.

Osumnjčeni neprestano prate ponašanje žena čečenskog porekla. Bez obzira da li na internetu ili u stvarnom životu - svako ko se ne pridržava strogih islamsko-konzervativnih pravila, biće kažnjen.

Mere koje preduzimaju moralni čuvari kreću se od podučavanja, kačenja fotografija ispred džamija, progona, pa čak i fizičkog zlostavljanja. Policija je do sada identifikovala jedanaest osoba, uključujući i jednu ženu. U pritvoru se trenutno nalaze četiri osobe. Oni su optuženi za formiranje zločinačke organizacije, kao i zločinačku zavera i prinuda.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije