POLICIJA TRAGA ZA MILADINOM KOVAČEVIĆEM: Osumnjičen da je pretukao devojku, bio u centru diplomatskog skandala 2008. godine

Novosti online

17. 09. 2020. u 22:35

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МИЛАДИНОМ КОВАЧЕВИЋЕМ: Осумњичен да је претукао девојку, био у центру дипломатског скандала 2008. године

Foto: AP Photo/Darko Vojinović

SRPSKA policija traga za bivšim košarkašem Miladinom Kovačevićem zbog sumnje da je prebio devojku T. T., saznaje "Blic".

Prema nezvaničnim informacijama, ona ga je prijavila za fizičko nasilje, ali ne samo to. Kovačević je navodno devojci uzeo i mobilni telefon i torbicu.

Izvori "Blica" navode da se sve desilo pre dva dana i, nezvanično, u njenom stanu.

Milandin Kovačević dospeo je u žižu javnosti 2008. godine kada je u SAD brutalno pretukao studneta Brajana Štajnhauera, koji je zbog posledica prebijanja tri meseca proveo u komi.

Iako je bio uhapšen, i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao da napusti SAD, on je ipak uspeo da pobegne i to tako što mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao privremenu putnu ispravu sa kojom je napustio Ameriku i vratio se u Srbiju.

Taj diplomatski skandal koštao je građane Srbije čak 900.000 dolara, koliko je država isplatila kao odštetu, a malo je reći kako je taj događaj u tom trenutku uticao na odnose Srbije i SAD.

Protiv Kovačevića je, inače, paralelno vođena istraga i u SAD i u Srbiji, koja je po isplati odštete porodici Štajnhauer, potpuno predata Srbiji, gde je Kovačević osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

Međutim, izašao je nešto ranije, u novembru 2012. godine.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)