MAJKU UBIO U KUĆI, A SEBE U ŠIPRAŽJU: Motiv porodične tragedije u beogradskom naselju Kotež zasad nepoznat istražiteljima

A. Z. K.

15. 09. 2020. u 07:51 >> 07:51

U BEOGRADSKOM naselju Kotež, Dragan S. (46) ubio je juče po podne u porodičnoj kući svoju majku Stanku S. (70), a potom je, nekoliko minuta kasnije, u šipražju u blizini doma sebi oduzeo život.

МАЈКУ УБИО У КУЋИ, А СЕБЕ У ШИПРАЖЈУ: Мотив породичне трагедије у београдском насељу Котеж засад непознат истражитељима

Foto: Z. Jovanović

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan nije imao dozvolu za pištolj, a razlog ove porodične tragedije trebalo bi da utvrdi istraga.

Kako nam je ispričao jedan od komšija, Dragan je sa majkom živeo u bloku Sutjeska u prizemlju kuće i bio je vezan za nju, dok njegov brat sa ženom i četvoro dece stanuje na prvom spratu. Stanka je poslednjih godina bila mnogo bolesna, pa komšije pretpostavljaju da je Dragan želeo da joj "skrati muke".

- Sreli smo se na ulici kada je išao ka kući, nosio je ranac i delovao je kao da ide iz prodavnice, apsolutno nijedan njegov gest nije naslućivao da bi ovako nešto uradio - ispričao nam je komšija Joja. - On i majka su imali dobar odnos. Ona je bila bolesna, a Dragan je brinuo o njoj. Otac mu je preminuo pre desetak godina. Dragan nije imao ženu i decu, a mislim da nije ni radio. Iskreno, nikada nismo čuli da su imali porodičnih problema, niti da je u njihovoj kući bilo nasilja, ali sigurno mu nije bilo lako zbog bolesti majke.

Foto: Z. Jovanović

Kako su nam komšije ispričale, Stanka je poslednjih godina imala i psihičkih problema.

- Verovatno Dragan nije više mogao da je gleda u tom stanju, pa se odlučio na ovakav korak - kaže Joja.

Komšije iz obližnjeg dvorišta čule su pucanj, ali, kako kažu, nisu mogle ni da pomisle da se desila ovakva tragedija. Dragan je posle ubistva, istrčao iz kuće i krenuo ka šipražju, na oko 200 metara od porodičnog doma, i oduzeo sebi život.

Komšije sa kojima smo juče razgovarali za Dragana i njegovu porodicu imali su samo reči hvale. Iako su čuli pucnje, saznali su da su se desili ubistvo i samoubistvo tek kada su na mesto nesreće došle ekipe Hitne pomoći i policije.

SLIČNO ZLOČINU NA ZVEZDARI

PROŠLE godine u aprilu slična tragedija degodila se na Zvezdari, kada je Miloš D. hicem iz pištolja ubio svoju majku Dobrilu D., a potom presudio sebi. Žena je bila nepokretna nakon nesreće, a sin je godinama brinuo o njoj. Njihova beživotna tela pronađena su poodmakloj fazi raspadanja, a komšije su tada rekle da nisu čuli pucnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije