POSLALI MU PORUKU PRE LIKVIDACIJE? Ubijenom iz Kaluđerice bačena bomba na lokal, detalji sačekuše u predgrađu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 09. 2020. u 21:45

DRAGAN R. (61), zvani Čađa, vlasnik poznatog restorana i noćnog kluba, ubijen je juče ujutro u Kaluđerici, blizu svoje kuće, a egzekutor, pre nego što mu je ispalio metak u glavu, namerno je izazvao sudar da bi ga primorao da izađe iz automobila. Pre tri meseca, žrtvi su na lokal bacili eksploziv.

ПОСЛАЛИ МУ ПОРУКУ ПРЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ? Убијеном из Калуђерице бачена бомба на локал, детаљи сачекуше у предграђу (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti

On je, prema nezvaničnim informacijama, krenuo od kuće u svom "audiju". Dok je čekao da skrene na Smederevski put, njegovo vozilo udarila je siva "škoda", i to u zadnji levi deo. Ne sluteći da mu je na taj način postavljena zamka da izađe iz automobila i lako postane meta, otvorio je vrata. Izašao je, digao ruke, verovatno u šoku da mu je automobil udaren na taj način. Umesto objašnjenja za neobično čukanje, ubica, koji je otvorio vrata svog vozila, pucao mu je u glavu iz pištolja.

Sam momenat ubistva navodno su videle dve komšinice. Uplašene žene su počele da vrište, a egzekutor ih je nakratko držao na nišanu. Komšinice su zalegle iza Ristićevog autobila, ubica je spustio oružje, zalupio vrata svog vozila i odvezao se. Dok je egzukutor bežao ka Mirijevu, na Draganovo telo naišao je komšija koji se vraćao kući.

- Suprugu i dete sam odvezao oko 8.15 sati na autobus i krenuo sam nazad ka kući. Na putu sam ugledao kako neko leži na zemlji, a prvo što sam pomislio bilo je da se dogodila saobraćajna nesreća, odnosno da je neki pešak pregažen. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, u tom trenutku nisam znao da je reč o ubistvu. Iznenada, iza automobila sam ugledao dve usplahirene žene koje su vikale da je muškarac koji leži upucan - rekao je komšija, kome su dve žene ispričale šta se dogodilo.

Foto: Novosti

Ubrzo je došla policija i blokirala mesto zločina, a istovremeno je počela potraga za automobilom ubice. To vozilo je nađeno zapaljeno u Mirijevu, a u njemu i pištolj iz kojeg je, kako se veruje, ispaljen smrtonosni hitac u žrtvu. Sve to će biti veštačeno ne bi li se našao neki materijalni dokaz koji može pomoći u identifikaciji zločinca. Istovremeno policija će proveriti sve snimke video-nadzora od mesta zločina do mesta na kojem je nađen zapaljeni automobil. Veruje se da je neka sigurnosna kamera snimila lice ubice.

Operativci beogradske policije takođe proveravaju da li je ubijeni imao nekih sukoba u prethodnom periodu.

- Na njegov klub je 4. juna ove godine bačena bomba. To je prijavio policiji i ispituje se da li je taj napad povezan sa ubistvom. Verovatno se nekome zamerio, iz nekog poslovnog razloga i da mu je na taj način poslato upozorenje. Da li zbog kluba, restorana, ili nekog drugog posla, zasad nije poznato, ali se ispituje, ubistvo ukazuje da se oglušio o to - saznaje "Blic" od izvora upoznatog sa istragom.

Ubijeni je rodom iz Berana. Za sobom je ostavio petoro dece. Davnih devedesetih godina, privođen je dva puta zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog oružja, a poslednjih decenija dosije mu je bio čist.

- On nije bio nikakav kriminalac, već porodičan čovek, petoro dece ima. Bio je vlasnik reprezentativnih restorana. U mlađim danima dva puta je privođen i ima dve uslovne osude, ali nije bio nikakav kriminalac - kažu advokati ubijenog Božidar Grubović i Aleksandar Šćekić.

Javnosti je poznat sin žrtve Milutin. Naime, on je kao 20-godišnjak, daleke 2008. godine, uhapšen kao saučesnik u ubistvu Vladimira Doskovića i Dalibora Milenkovića, koji su izrešetani u sačekuši u Kaluđerici. Dosković i Milenković ubijeni su u sačekuši na raskrsnici Ulica Svetozara Markovića i Luneta Milovanovića, kada su ubice u njih sasule rafal iz "heklera". Policija je tada uhapsila Stefana Babića, Darka Gašića i Eldera Okanovića.

Ubrzo nakon toga, lisice su stavljene i sinu ubijenog, koji je osuđen za podstrekivanje na ubistvo. Kao mlađi punoletnik, osuđen je na deset godina zatvora, ali mu je amnestijom 2012. kazna smanjena, pa je iz zatvora pušten u februaru 2017. On je privođen i zbog proganjanja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)