MOTIV UBISTVA U KALUĐERICI: Šta se krije iza brutalne likvidacije Dragana Ristića

Z. USKOKOVIĆ

11. 09. 2020. u 21:00

BIZNIS sa lokalima, i navodni sukob oko jedne kafane u centru Beograda mogao bi da bude motiv brutalne likvidacije Dragana Ristića (61) zvanog Čađo, prekjuče u Kaluđerici. Ovo su prva operativna saznanja i mogući pravac policijske istrage Ristićevog smaknuća, nedaleko od porodične kuće.

МОТИВ УБИСТВА У КАЛУЂЕРИЦИ: Шта се крије иза бруталне ликвидације Драгана Ристића

Novosti

Poznati beogradski ugostitelj, suvlasnik restorana "Košuta" i noćnog kluba i picerije "Hram", kao i porodične firme, ubijen je po mafijaškom receptu u trenutku kada je pomislio da ga je neko slučajno očešao automobilom u saobraćaju.

Izašao je iz svog "audija", kao i suvozač iz automobila "pasat", koji ga je udario na uglu Smederevskog puta i Ulice proleterskih brigada. Zločinac mu je tada pucao u glavu i grudi, a potom ga "overio".

Policija je na asfaltu, tokom uviđaja, pronašla tri čaure. Niko od komšija ništa nije čuo.

RADIO SA SINOM

I RISTIĆEV sin Milutin osuđivan je zbog teškog krivičnog dela. On je uhapšen 2008. posle tuče dve grupe mladića u Kaluđerici, u kojoj su ubijeni Vladimir Dosković i Dalibor Milenković. Osuđen je na 10 godina robije kao mlađi punoletnik, jer je u to vreme imao samo 20 godina. Sa izdržavanja kazne izašao je 2017. Po izlasku, sa ocem je držao restorane i radi u porodičnoj firmi.

- Video sam telo na putu i najpre sam pomislio da je neko zgazio pešaka, što sam rekao i policiji kada sam ih prvi put pozvao - ispričao je jedan od svedoka. - Onda su neke žene ispričale da su videle da je komšiji Draganu pucano u glavu i tada sam ponovo okrenuo policiju i prijavio ubistvo. Ležao je na stomaku, u lokvi krvi.

Dok je trajao policijski uviđaj, na drugom kraju grada, u šumi u Mirijevu, pronađen je zapaljen sivi "pasat karavan" i u njemu pištolj sa prigušivačem. Pretpostavlja se da je to oružje koje je korišćeno u zločinu, ali preciznije će se znati posle veštačenja.

Ristić nije nepoznat srpskoj policiji, ali se svi njegovi "gresi" vezuju za mladost i devedesete godine prošlog veka. Hapšen je zbog pucnjava i tuča, ali bez težih posledica, pa je mahom osuđivan uslovno. Iz tog perioda potiče i njegovo veliko prijateljstvo sa Željkom Rutovićem, jednim od aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji" i beogradskim biznismenom, vlasnikom nekoliko luksuznih restorana i lokala. U međuvremenu njih dvojica su se i okumila.

Rutović je, svojevremeno, "bacio oko" na neke poznate beogradske kafane. To je, navodno, bio i povod da se pre pet godina posvađa sa Predragom Rankovićem Peconijem i rani ga pištoljem. Od tada je u bekstvu, a u odsustvu je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)