PIŠTOLJ SLUČAJNO OPALIO: U tužilaštvu saslušan Milenko Jovanović (48) iz Deča kod Pećinaca

S. KOSTIĆ

01. 09. 2020. u 07:20

NISAM hteo da ubijem Dejana, sve se dogodilo slučajno.

ПИШТОЉ СЛУЧАЈНО ОПАЛИО: У тужилаштву саслушан Миленко Јовановић (48) из Деча код Пећинаца

Novosti

Ovo je juče u Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, kako nezvanično saznajemo, u svoju odbranu, između ostalog naveo Milenko Jovanović (48) iz sela Deč, nadomak Pećinaca, osumnjičen da je u subotu, tokom porodičnog slavlja, usmrtio rođaka Dejana Jovanovića (29). Njemu se na teret stavljaju teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Na predlog tužilaštva, nadležni sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

- Dvogodišnjem sinu sam slavio rođendan. Na tom slavlju bio je i Dejan. U jednom trenutku uzeo sam pištolj i ispalio iz njega metak u visinu, kako kod nas i nalažu običaji zbog veselja. Ostavio sam ga zatim na prozor, a kada sam hteo da ga vratim na njegovo mesto, u ruci mi je opalio. Ni sam ne znam kako - rekao je u Tužilaštvu Jovanović, dodajući da nije bio u sukobu sa nastradalim.

MNOGO SU SE VOLELI

SLAVILI smo drugi rođendan detetu. Dejan je bio kod nas ceo dan. Mnogo je voleo Milenka, a i on njega. Šalili su se sve vreme, zajedno pekli pečenje - ispričala je Milenkova supruga Ljubica novinarima. - Muž je oko 19 sati opalio metak iz pištolja, veselja radi. Potom ga je stavio na prozor, ali je ubrzo hteo da skloni oružje odatle zbog dece. Kako ga je uzeo u ruku, on je opalio. Metak je prošao kroz frižider, koji je bio u dvorištu, i pogodio Dejana, koji je sedeo za stolom iza frižidera, u potiljak.

Tragedija koja se dogodila u subotu oko 18.30 u Deču, prekinula je rođendansko slavlje. Smeh i veselje zamenili su kuknjava i plač.

- Dejan je sa ostalim gostima sedeo za stolom, kada ga je metak pogodio u glavu. Odmah su ga stavili u kola i odvezli u Dom zdravlja u Pećincima, odakle je prebačen u beogradski Urgentni centar, ali je nažalost tamo podlegao povredama - kaže naš izvor iz policije.

Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da Milenko nije imao nameru da ubije Dejana, već da se nesreća dogodila iz nepažnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)