NEMA IH VIŠE, OTIŠLA SU MOJA DECA: Ispovest neutešne majke koja je na jezeru Očaga izgubila dva sina

Novosti online

23. 08. 2020. u 19:33

DRAGANA M. u istom trenu izgubila je dva sina, D.M. (5) i D. M. (7).

НЕМА ИХ ВИШЕ, ОТИШЛА СУ МОЈА ДЕЦА: Исповест неутешне мајке која је на језеру Очага изгубила два сина

Foto: A. D.

Braća su se utopila na jezeru Očaga kod Lazarevca, pa iako su ih lekari Hitne pomoći reanimirali više od sata, spasa im nije bilo.

- Šta se desilo - pita se očajna majka i nastavlja:

- To je trenutak samo"...

Kada su dečaci nestali, spasioci, ali i kupači, krenuli su u potragu. Međutim, Dragana kaže da su ih predugo tražili po obali, a ne u vodi.

- Nisu odmah poskakali u vodu, da jesu, deca bi bila živa. Oni su trčali okolo. Posle sat vremena mlađeg su izvadili za noge, onda i starijeg - nastavila je neutešna majka.

A onda su joj krenule suze:

- Nema ih više, otišla su moja deca...

Dragana dodaje da su prvi put otišli na jezero Očaga.

- Možda je tako bilo suđeno. Šta da pričam? Vodila sam računa o ćerki. Nije bila duboka voda, ne znam kako su mogli da se udave. Jednog do drugog su ih našli - rekla je na kraju Dragana M.


 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)