SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Incident na pružnom prelazu, žena hitno prevezena u bolnicu

Novosti online

21. 08. 2020. u 17:36

СУДАР ВОЗА И АУТОМОБИЛА КОД ЛОЗНИЦЕ: Инцидент на пружном прелазу, жена хитно превезена у болницу

Foto: Milena Anđela

NA DEONICI pruge Ruma - Brasina, između Brasine i Loznice, na putnom prelazu "Viskoza", došlo je do sudara automobila i teretnog voza "Srbija Kargo" a.d, kada je lakše povređena ženska osoba sa mesta suvozača.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, a prevoznik, "Srbija Kargo" a.d. u saopštenju tvrdi da je do sudara došlo nepažnjom vozača drumskog vozila.

Dodaje da je povređena žena kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu u Loznici.

Prelaz na kojem je došlo do sudara obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom, (Andrejin krst i znak Stop), navodi se u saopštenju i dodaje da teretna kompozicija teretnog voza je u svom sastavu imala 19 vagona tovarenih koksom i saobraćala je iz Lukvca, Federacija BiH za Radinac.

"Srbija Kargo" a.d. i "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. apelovale su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dragana

21.08.2020. 20:54

Naravno da je uzrok nesreće nepažnja i nepoštovanje propisa u saobraćaju od strane vozača DRUMSKOG saobraćaja,jer šinska vozila imaju aposlutno prvenstvo.

Miša

22.08.2020. 12:05

@Dragana - Na svim pružnim prelazima javnih puteva, osim nekategorisanih, mora da budu rampe, kada je jako sunce ne vidi se signal, a zvono čuju samo pešaci! Lično sam video u Lajkovcu da je rampa podignuta a voz prolazi???

Dragana

22.08.2020. 14:11

@Miša - Rampe nisu obabezne svuda.I tamo gde su postavljene, "pametnjakovići" kojima se žuri ih redovno lome.Jedva čekam da ŽelZelezn budu privatizovane,pa da onda takvi "pametnjakovìći" nauče preko sopstvenog novčanika da poštuju nečiju imovinu. Obavezno je poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa.I slušanje muzike u autu treba da je primereno. Mnogo nevaspitanja i neumerenosti je među nama.

Zoki

21.08.2020. 21:28

Imala je sreće samo joj je ruka povređena na tom prelazu 90% ljudi ne gleda već samo preleti preko njega nema rampa ali imaju svi znakovi upozorenja