INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Pripadnik Rosu van dužnosti udarao mladića oružjem po glavi, pištolj opalio

Novosti online

04. 08. 2020. u 15:25

PRIPADNIK ROSU Z.P. srpske nacionalnosti iz Severne Mitrovice danas je u centru tog grada udario mladića, takođe sprske nacionalnosti, pištoljem po glavi, a oružje je opalilo tom prilikom.

ИНЦИДЕНТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Припадник Росу ван дужности ударао младића оружјем по глави, пиштољ опалио

Ilustracija policija Foto I. Radulović

Prema izjavi svedoka koji je želeo da ostane anomiman, "pripadnik Rosu, Srbin iz Severne Mitrovice, u civilu i van dužnosti, želeći da na neki svoj način reši nerašćišćene odnose u vezi sa tučom u tom gradu prethodnih dana, upotrebio je pištolj, udario po glavi momka i tada slučajno opalio, što dovelo je u opasnost sve prisutne na toj lokaciji, koja je u tom momentu bila puna prolaznika.

Kako je potvrđeno za Kosovo Onlajn u KPS-u, pripadnik Rosu je priveden.

Zamenik regionalnog komandira Kosovoske policije Besim Hoti izjavio je da je danas u Severnoj Mitrovici policija privela pet osoba zbog incidenta u ovom gradu.

Hoti je u izjavi za Kosovo Onlajn rekao da se pet lica trenutno nalazi u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici i da su među njima osumnjičeni i svedoci događaja.

Došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo nekoliko lica i sumnja se da je tom prilikom korišćeno oružje, ali da niko nije povređen vatrenim oružjem.

Među privedenima su kako saznaje Kosovo Onlajn i dva pripadnika specijalne kosovske policije za koje se sumnja da su bili umešani u incident.

- Kosovska policija i forenzičari su na licu mesta i rade na prikupljanju dokaza, uključujući i uzimanje snimaka sa video nadzora - rekao je Hoti.

Hoti je naveo da će se u istragu ovog slučaja uključiti i Policijski inspektorat Kosova.

Incident se dogodio u centru Severne Mitrovice, a na licu mesta pored pripadnika policije mogli su se videti i pripadnici interventne jedinice.

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca