INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Pripadnik Rosu van dužnosti udarao mladića oružjem po glavi, pištolj opalio

Novosti online

utorak, 04. 08. 2020. u 15:25

ИНЦИДЕНТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Припадник Росу ван дужности ударао младића оружјем по глави, пиштољ опалио

Ilustracija policija Foto I. Radulović

PRIPADNIK ROSU Z.P. srpske nacionalnosti iz Severne Mitrovice danas je u centru tog grada udario mladića, takođe sprske nacionalnosti, pištoljem po glavi, a oružje je opalilo tom prilikom.

Prema izjavi svedoka koji je želeo da ostane anomiman, "pripadnik Rosu, Srbin iz Severne Mitrovice, u civilu i van dužnosti, želeći da na neki svoj način reši nerašćišćene odnose u vezi sa tučom u tom gradu prethodnih dana, upotrebio je pištolj, udario po glavi momka i tada slučajno opalio, što dovelo je u opasnost sve prisutne na toj lokaciji, koja je u tom momentu bila puna prolaznika.

Kako je potvrđeno za Kosovo Onlajn u KPS-u, pripadnik Rosu je priveden.

Zamenik regionalnog komandira Kosovoske policije Besim Hoti izjavio je da je danas u Severnoj Mitrovici policija privela pet osoba zbog incidenta u ovom gradu.

Hoti je u izjavi za Kosovo Onlajn rekao da se pet lica trenutno nalazi u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici i da su među njima osumnjičeni i svedoci događaja.

Došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo nekoliko lica i sumnja se da je tom prilikom korišćeno oružje, ali da niko nije povređen vatrenim oružjem.

Među privedenima su kako saznaje Kosovo Onlajn i dva pripadnika specijalne kosovske policije za koje se sumnja da su bili umešani u incident.

- Kosovska policija i forenzičari su na licu mesta i rade na prikupljanju dokaza, uključujući i uzimanje snimaka sa video nadzora - rekao je Hoti.

Hoti je naveo da će se u istragu ovog slučaja uključiti i Policijski inspektorat Kosova.

Incident se dogodio u centru Severne Mitrovice, a na licu mesta pored pripadnika policije mogli su se videti i pripadnici interventne jedinice.

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)