POTVRĐENA PRESUDA ŠARANOVIĆU: 30 godina zatvora za ubistvo advokata Zreleca

Novosti online

30. 07. 2020. u 13:58

APELACIONI sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА ШАРАНОВИЋУ: 30 година затвора за убиство адвоката Зрелеца

Hapšenje Šaranovića / Foto MUP

Ovo je prva, ujedno i prva pravosnažna presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Šaranović u novembru prošle godine osuđen zbog teškog ubistva i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, koja je pronađena u stanu u kojem je boravila njegova supruga dok je on bio u dvogodišnjem bekstvu.

Apelacioni sud je saglasan sa stavom prvostepenog suda da je advokatura delatnost od javnog interesa, te da složenost tog posla nosi povećan rizik za bezbednost lica koje obavlja.

Šaranović se nalazi u pritvoru od hapšenja dve godine nakon ubistva, jer je bio u bekstvu.

Što se tiče optužbe protiv njegove supruge za držanje droge, sud je pravosnažno odbio optužbu protiv nje.

Supruga ubijenog advokata, oštećena Anja Zrelec upućena je na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Gostiljac: Presuda je dobra vest za advokaturu

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac smatra da je pravnosnažna osuđujuća presuda za ubistvo kolege advokata Vladimira Zreleca dobra vest i za advokaturu i za građane.

"Samo dovršeni procesi u kojima su učinioci kažnjeni za svoje zločine pružaju sigurnost i uverenje da sistem funkcioniše", rekao je Gostiljac Tanjugu.

(Izvor: RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a