DECA SU VRIŠTALA U AUTU: Ispovest svedoka nesreće u kojoj su stradali Nebojša i Željka (FOTO)

A.DELIĆ

25. 07. 2020. u 16:54

U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći, na pružnom prelazu u mestu Zminjak kod Šapca, živote su izgubili Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, dok je njihovo dvoje dece sa povredama prebačeno na Urgentni prijem šabačke bolnice.

ДЕЦА СУ ВРИШТАЛА У АУТУ: Исповест сведока несреће у којој су страдали Небојша и Жељка (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Udes se dogodio nešto pre 11 časova, kada je teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, naleteo na sivi „ford fokus“ karavan sremskomitrovačkih oznaka, kojim se porodica upravo vraćala sa odmora u obližnjoj Banji Koviljači.

Očevidci kažu da je mašinovođa uporno svirao, ali nije uspeo da zakoči, pa je voz udario u automobil i gurao ga 40 metara, sve dok sa putnicima nije sleteo sa pruge u visoku travu. Iako je teretnjak bio prazan, uspeo je da se zaustavi oko 120 metara dalje.

- Čuo sam vrisku dece iz auta, a majka je ispala i već je bila mrtva. Tek kada je stigla hitna pomoć shvatili smo da je otac, koji je ostao u autu, takođe mrtav na sedištu. Ništa gore u životu nisam video – priča nam očevidac iz Zminjaka.

Na lice mesta stigla su tri sanitetska vozila, iz Šapca i Prnjavora, a deca nastradalog bračnog para starosti 8 i 11 godina, odmah su prebačena u šabačku bolnicu. Kako saznajemo, jedno ima prelom noge, dok je drugo, bar prema prvoj opseravciji lekara, prošlo bez ozbiljnijih povreda.

Ovim povodom oglasilo se „Infrastruktura Železnica Srbije“ i „Srbija Kargo“ ističući da se „između naselja Štitar i Petlovača, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, (Andrejin krst i znak Stop), dogodila se nesreća prilikom sudara putničkog automobila i teretnog voza broj 45403 prevoznika "Srbija Kargo"

- Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu - objašnjavaju u zajedničkom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)