OSUĐENA BIVŠA MINISTARKA JASNA MATIĆ: Dobila sedam meseci kućnog zatvora

J. D. Lj.

21. 07. 2020. u 11:58

JEDNOGLASNOM odlukom tročlanog sudskog veća u Specijalnom sudu u Beogradu prvostepenom presudom oglašeni su krivim Jasna Matić, bivša ministarska telekomunikacija i direktor, odnosno sekretar agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Vesna Perić, direktorka Agencije, kao i Bojan Janković, nekadašnji zamenik direktora, za zloupotrebu službenog položaja.

ОСУЂЕНА БИВША МИНИСТАРКА ЈАСНА МАТИЋ: Добила седам месеци кућног затвора

Foto: mc.rs

Tako je Jasna Matić osuđena na sedam meseci kućnog zatvora, dok su Vesna Perić i Bojan Janković osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora.

Božidar Laganin, koji je takođe neko vreme bio direktor Agencije oslobođen je optužbe.

Pomenuta grupa optužnicom se teretila da je od 2006. do 2013. protivzakonitim činjenjem ugovora o autorskim delima sa već zaposlenima u SIEP-i omogućila sebi i drugima protivpravnu imovinsku korist čime je država Srbija oštećena za više desetina miliona dinara. Suđenje je trajalo pet godina od 2015. kada je optužnica podignuta i nakon što su Matićka i ostali razrešeni funkcija.

Na današnjem izricanju presude nije se pojavila bivša ministarka kao ni Božidar Laganin.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Večernjih novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)