MISLIO DA GA VARA: Kako je Radomir polio benzinom i zapalio Zoricu

E. V. N.

20. 07. 2020. u 21:33

VIŠI sud u Beogradu odredio je pritvor Radomiru Blagojeviću (52), koji se sumnjiči da je 13. jula, zbog ljubomore, na Novom Beogradu živu zapalio Zoricu Kalinić (66), s kojom je bio u emotivnoj vezi.

МИСЛИО ДА ГА ВАРА: Како је Радомир полио бензином и запалио Зорицу

Foto P. Milošević

Ona je dva dana kasnije, usled strahovitih opekotina koje je zadobila, preminula na VMA u Beogradu.

Kako nam kaže Tatjana Tešić, portparol suda, pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Blagojević se nekoliko dana skrivao, a onda je u subotu uhapšen u Smederevu, gde je, inače, živeo. Tereti se za teško ubistvo na svirep način. On se sumnjiči da je sačekao žrtvu u ulazu zgrade u kojoj je stanovala u Surčinskoj ulici. Zorica se tada vraćala iz prodavnice, a on joj je prišao sa leđa, udario je i žena je pala. Zatim ju je polio benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, a potom i zapalio. Ona je dozivala u pomoć, ali je niko nije čuo. Na kraju je nekako dopuzala do prvog sprata i komšijama počela da lupa na vrata. Kada su oni otvorili, nisu je odmah prepoznali zbog opekotina. Pozvali su odmah Hitnu pomoć i policiju, a Zorica je bila svesna i rekla da ju je neko napao sa leđa.

Osumnjičeni Radomir tih dana je radio u blizini kao građevinski radnik. Kako smo saznali, Zorica se bliskim prijateljima žalila da je ranije pokušavao da je davi i da često pije, te da ne želi više da bude u vezi sa njim.

Navodno, Zorica ga je i ostavila, ali on to nije hteo da prihvati. U prepiskama na "Fejsbuku" ju je sumnjičio da ga je varala sa starijim čovekom, merio je čak i koliko joj je dugo telefon bio zauzet dok je sa nekim razgovarala.

Prema saznanjima "Novosti", Radomir Blagojević ima mesto prebivališta u selu Radinac, kraj Smedereva. Meštani s kojima smo razgovorali u ovom selu zatečeni su informacijama o ovom zločinu, a ne znaju ni o kome je reč.

PISAO NA "FEJSU": LAGALA SI ME

NA Radomirovom fejsbuk-profilu ima nekoliko objava i fotografija pokojne Zorice. U jednom od komentara, Radomor je nedavno napisao: "Zorice, nemoj više da pitaš za mene, ne zanimaš me. Lagala si me. Čak si dala nekom tvoj broj, ne poznaješ ga, zvao te je, razgovarala si sa njime sat i osam minuta..."

- Ništa nismo čuli. Možda je samo prijavljen a ne živi ovde, jer da živi, znalo bi se za njega u selu - rekla nam je službenica Mesne kancelarije Radinac.

Radomir nema policijski dosije u Smederevu. Međutim, njegovo ime se u policijskom registru dovodi u vezu s lakšim krivičnim delima.

- Reč je o pet ili šest sitnih krađa na teritoriji Smedereva i Požarevca i jednoj krađi vozila. Za ovo je dobijao uslovne osude. Težih krivičnih dela nema - kaže naš izvor u policiji.

Prema saznanjima "Novosti", on je i ranije polivao ljude benzinom i palio ih, ali srećom bez težih posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)