UPLAKANI DEČAK JE STAJAO KRAJ PUTA: Željko je usred noći video Mateju kako traži pomoć - Te scene nikad neću zaboraviti!

Novosti online

17. 07. 2020. u 09:02

'RENO klio' u kojoj je bila petočlana porodica Živković u velikoj brzini sleteo s puta i udario u drvo.

УПЛАКАНИ ДЕЧАК ЈЕ СТАЈАО КРАЈ ПУТА: Жељко је усред ноћи видео Матеју како тражи помоћ - Те сцене никад нећу заборавити!

Foto: Novosti/Fejsbuk

Poginuli su Nikola (8) i Natalija (1), dok su Mateja (5) i roditelji Vanesa i Milan teško povređeni

Dvoje dece je poginulo, dok su njihovi roditelji i brat teško povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Novog Slankamena.

"Renoom" je upravljao Milan, a sumnja se da je glavni uzrok nesreće - velika brzina.

ISPAO IZ AUTA

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Živkovići su kobne večeri bili na jednom slavlju u Novom Slankamenu i vraćali su se kući u Nove Karlovce.

- Na izlazu iz Novog Slankamena vozač "renoa" je izgubio kontrolu nad vozilom usled velike brzine. Automobil je udario u drvo i prevrnuo se na krov, pri čemu je osmogodišnje dete ispalo iz vozila i na mestu poginulo. Jednogodišnja beba je ubrzo podlegla povredama na putu ka bolnici, dok su ostali članovi porodice Živković u teškom stanju, ali nisu životno ugroženi - kaže izvor, i dodaje da niko u "renou" nije bio vezan sigurnosnim pojasem.

MALI MATEJA DOZIVAO POMOĆ NA PUTU

Traktorista Željko Tomić preksinoć je prvi naišao na mesto nesreće i video smrskani "reno klio".

- Bilo je mračno i najpre sam pomislio da je neko ostavio taj automobil pored puta za otpad. Međutim, tada se iz mraka pojavio jedan dečak, plakao je i mahao mi... Bio je u šoku... Video sam da u smrskanom "renou" ima ljudi i odmah sam dečaka smestio u kabinu traktora. Dao sam mu da vrti volan, zagovarao sam ga da mu skrenem misli... Zatim sam pozvao hitnu pomoć i policiju, koji su stvarno brzo došli. Ubrzo je naišao još jedan automobil, koji se zaustavio i vozač je pokušao da pomogne. Roditelji dečaka su bili polusvesni, ali od povreda nisu mogli ni da se pomere niti da govore. Jedno dete je ležalo pored vozila... Tu scenu nikad neću zaboraviti - kaže Tomić.

Novosti

Nikola, Natalija i Matija

MATEJA SE DOBRO OSEĆA

Četvoroipogodišnji Mateja, Milan i Vanesa i dalje se nalaze u bolnicama u Novom Sadu, Sremskoj Kamenici i Sremskoj Mitrovici. Dečak, koji je zadobio kontuziju mozga, iz jedinice intenzivne nege je premešten na odeljenje. To je, za "Novosti", potvrdila dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, dodajući da se mališan dobro oseća.

Mališanova majka, koja je posle nesreće sa teškim povredama zbrinuta u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u četvrtak je premeštena u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Njen suprug je u sredu premešten na Kliniku za grudnu hirurgiju u Institutu u Sremskoj Kamenici. On se, kako saznajemo, nalazi u jedinici intenzivne nege. Milanu i Vanesi još uvek nisu rekli da su im deca nastradala. (Lj. P.)

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a