TAČI POSLE SASLUŠANJA: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

Tanjug

16. 07. 2020. u 22:49

PREDSEDNIK privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je večeras da je završio saslušavanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana, javlja Kljan Kosova.

ТАЧИ ПОСЛЕ САСЛУШАЊА: Ако се суди поштено, доказаће се да нисам починио злочин

Tanjug

"Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak", rekao je Tači, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

"Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova ", rekao je on.

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o "Žutoj kući", Tači je rekao da nije bio upitan o tome.

"Večeras nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija", rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)