ISPAO IZ TAKSIJA: U saobraćajnom udesu u Tunisu poginuo Bojan Savić iz Žitorađe, povređeno još troje Srba

D. ZEČEVIĆ

16. 07. 2020. u 21:19

BOJAN Savić (47) iz Žitorađe, poginuo je, dok su njegov prijatelj Dušan Mitrović (20) teško, a još dvojica srpskih državljana lakše povređena u saobraćajnoj nesreći koja se u sredu dogodila u Tunisu.

ИСПАО ИЗ ТАКСИЈА: У саобраћајном удесу у Тунису погинуо Бојан Савић из Житорађе, повређено још троје Срба

Kuća Savića u Žitorađi / Foto Novosti

Kako saznajemo, oni su se nalazili u taksiju, kojem je pukla guma, posle čega su se otvorila vrata, a nesrećni čovek je nastradao kad je ispao iz vozila u pokretu.

Kako kažu poznanici nastradalog, sva četvorica muškaraca su iz Žitorađe i preko jedne kruševačke firme, koja obavlja građevinske radove, našli su posao u Tunisu. Prema nezvaničnim saznanjima, njih četvorica bila su u vozilu marke "kija", vlasništva rentakar agencije, koju je iznajmilo kruševačko preduzeće.

U domu porodice Savić muk i neverica. Supruga Biljana i sinovi Dušan (22) i Nikola (27) ne mogu da veruju da njihovog Bojana više nema. Još u šoku zbog nesreće, u kojoj su ostali bez supruga i oca, teško nalaze reči kojima bi opisali svoju muku.

- Ovo je bio njegov prvi odlazak u inostranstvo zbog posla. Trebalo je da ostane tri meseca - drhtavim glasom priča nam Bojanov sin Dušan, i dodaje da su ljudi iz ovog kraja godinama unazad odlazili na rad u Tunis preko jedne kruševačke firme.

Čuli su se u četvrtak Savići telefonom sa Dušanom Mitrovićem, koji je sa Bojanom bio u vozilu u trenutku nesreće i koji je takođe povređen. Ispričao im je da su u putu prošli odlično, da su preko Budimpešte stigli do Pariza, a potom do Tunisa.

- Sve je bilo u redu, ali im je na putu do grada Gabes, gde im je bilo odredište, pukla guma na autu koji je počeo da se prevrće po putu, a potom je i probio bankinu - pričaju Savići detalje nesreće.

Bojan je, pričaju Savići, otišao u Tunis da zaradi za porodicu. Preživeo je, kažu, ratišta, a sada je nastradao u tuđini. Još ne znaju kakva će biti procedura oko dopremanja njegovog tela u Žitorađu.

I Savićeve komšije kažu da je Bojan bio stub porodice i pošten čovek, spreman svima da pomogne. Ne mogu da prihvate da ga više nema.

OTIŠLI DA POSTAVLjAJU PLASTENIKE

- Tata je 14. jula krenuo u Tunis da radi na postavljanju plastenika. Kako sam čuo, po njih je na aerodrom došlo vozilo koje je trebalo da ih prebaci do 500 kilometara udaljenog grada, gde je trebalo da rade - rekao je novinarima sin poginulog čoveka. - Trebalo je da ostane tri meseca... Izvinite, više ne mogu ništa da kažem, suviše smo potreseni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024