SLUČAJ ISPRED MZ RASADNIK: Saslušani svedoci zbog napada na policajca, Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića

S.BABOVIĆ

16. 07. 2020. u 14:20

DAVANjEM iskaza više svedoka danas je održan glavni pretres na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Kruševcu zbog incidenta u MZ Rasadnik novembra 2018,kada su napadnuti kruševački policajac Dejan Palibrk i dvojica opozicionara, Borko Stefanović i Boban Jovanović.

СЛУЧАЈ ИСПРЕД МЗ РАСАДНИК: Саслушани сведоци због напада на полицајца, Борка Стефановића и Бобана Јовановића

Foto: S. Babović

Svi okrivljeni po optužnici Višeg javnog tužilaštva, za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, Miloš Šaponjić-Šapa(39) i Marko Živković-Buvac(30),kao i Danijel Gmijović-Cafta(30),koji se tereti i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti,pojavili su se u sudnici.

Foto: S. Babović


Oštećeni Borko Stefanović i Boban Jovanović ostali su pri ranijim iskazima.

Svedoci Slavenko Ivezić,načelnik Odeljenja policije i Goran Spasić,komandir policijske ispostave u Kruševcu,posvedočili su da su službenici Dejan Palibrk i Dejan Kotlajić angažovani da na Trgu kosovskih junaka proprate učesnike političke tribine,a da je kasnije povređeni Palibrk bio i ispred MZ Rasadnik.

Foto: S. Babović


- Svi su svedoci ostali pri iskazima i očekujemo da ćemo 17.septembra dati završnu reč zajedno sa tužiocem,da ćemo tada čuti presudu suda i time staviti tačku na ovaj proces koji se jako dugo vodi -navodi punomoćnik Vladimir Todorović. -Činjenice su jasne, osuđujuća presuda je jedina moguća. 


Oštećeni Borko Stefanović navodi da ne kaže da sud neće slučaj privesti kraju,ali ponovio da pozadina napada nije istražena. Odbrana smatra da ne bi bilo korektno zbog toka postupka da u medijima komentarišu izmene iskaza.


- Zaista postoje ozbiljne razlike u tome koliko je bilo lica na kritičnom događaju,šta su oni radili, ko je kome prilazio,što će svakako ceniti sud-navodi za “Novosti” advokat Jovana Vučković-Pejčić,koja zastupa okrivljene, dodajući da će to izneti u završnoj reči.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)