POGINULI U TRENU: Komšije Živkovića iz Novih Karlovaca šokirani stradanjem brata i sestre

S. V. - S. K. - Lj. P.

15. 07. 2020. u 20:04

JEDNOGODIŠNjA Natalija i njen osmogodišnji brat Nikola iz Novih Karlovaca poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak uveče dogodila na putu Novi Karlovci - Novi Slankamen, kada je automobil "reno klio", kojim je upravljao njihov otac Milan Živković sleteo s puta.

ПОГИНУЛИ У ТРЕНУ: Комшије Живковића из Нових Карловаца шокирани страдањем брата и сестре

Ljuljaška ispred kuće Živkovića / Foto V. Danilov

Automobil je udario u drvo i prevrnuo se na krov. Devojčica je preminula na mestu nesreće, dok je osmogodišnjaku smrt konstatovana u Hitnoj pomoći u Beškoj.

Njihovi roditelji, Milan (34) i Vanesa Živković (36), kao i petogodišnji brat Mateja, sa teškim povredama prevezeni su u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu i, kako saznajemo, nisu u životnoj opasnosti. Mališan je zbrinut u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, dok su njegovi roditelji u Urgentnom centru. Kako je "Novostima" rekla portparol ove zdravstvene ustanove dr Andrea Đuretić, dečak ima kontuziju mozga i nalazi se u jedinici intenzivne nege. Stabilan je i svestan.

- Pacijent nema drugih povreda, nalazi se na posmatranju - rekla nam je dr Đuretić. - Uskoro bi trebalo da bude premešten na odeljenje.

U Urgentni centar KCV primljeni su Milan i Vanesa i oboje imaju teške povrede. Iz ove ustanove navode da su posle hitne, blagovremne i kompletne dijagnostike, pacijenti stabilnog zdravstvenog stanja.

VEŠTAČENjE

PO nalogu nadležnog tužioca, biće urađeno veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada se dogodila nesreća. Takođe, biće poznato da li su vozač i suvozač bili vezani sigurnosnim pojasem, kao i da li su mališani tokom vožnje bili u dečjim sedištima.

- Oni su van životne opasnosti i nalaze se u UC na daljem lečenju i pod lekarskim nadzorom - kažu u KC Vojvodine.

Kako nezvanično saznajemo, Milan je u utorak po podne u Novom Slankamenu igrao fudbal sa prijateljima, a onda je pozvao Vanesu da dođe kolima po njega. Ona je sa sobom povela i sve troje dece. Petočlana porodica zatim se oko 22 časa uputila kući. Na samom izlasku iz Slankamena, Milan je izgubio kontrolu nad vozilom i u punoj brzini sleteo u jarak. "Reno" je udario u drvo, prevrnuo se i od siline udara završio na krovu.

Mesto gde je "reno" sleteo sa puta / Foto V. Danilov

U Lukačevoj ulici u Novim Karlovcima, gde se nalazi kuća porodice Živković, u sredu je vladao muk. Komšije, rodbina i prijatelji sa nevericom su dolazili da izjave saučešće Milanovim roditeljima, koji žive na istoj adresi.

CRKVENA ZVONA ĆUTALA

- Ovo je velika tragedija za naše selo. Od kada se pronela vest, svi smo u šoku. Milan je divan čovek, kao i njegova porodica, to su vredni, radni ljudi koji se bave poljoprivredom i povrtarstvom. Oboje su zaposleni u Inđiji, on radi u firmi "Martini gradnja", a Vanesa u "IGB Automotive" - kaže, za "Novosti", Petar Marinković, predsednik Saveta MZ Novi Karlovci, koji kaže da se u sredu nisu oglasila crkvena zvona i da se još ne zna kada će biti sahrana.

- Velika tragedija, još ne možemo da verujemo šta nas je snašlo - rekao nam je jedan porodični prijatelj. - Baka i deda su nemi od bola, nemaju snage da pričaju. Ne znamo nikakve detalje, sem što znamo gde se nesreća dogodila.

Komšije imaju samo reči hvale za ovu familiju. Kažu da ovakvu tragediju njihovo selo ne pamti.

- Jadni roditelji, šta su dočekali, da u danu ostanu bez dvoje dece. To su dobri, pošteni i vredni ljudi, uvek svima pomažu. Milan i Vanesa su u braku desetak godina, oboje su zaposleni u Inđiji, a pomagali su njegovim roditeljima oko poljoprivrednih poslova. Svi smo u šoku. Dečaci su se svakog dana igrali tu oko kuće, a devojčica je u februaru napunila godinu dana. Velika tuga.

Na mestu nesreće u sredu su se mogli videti tragovi kočenja na asfaltu, a kod drveta u koje je vozilo udarilo videli su se izlomljeni delovi automobila. Policija je obavila uviđaj i pokrenula istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se desila ova stravična nesreća.

IZGUBIO KONTROLU NAD VOZILOM

- VOZAČ "renoa" izgubio je kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta, udario u drvo i prevrnuo se ispred jednog voćnjaka. Tačan uzrok ove saobraćajne nesreće još se utvrđuje, a posle istrage biće poznato da li je vozač zaspao za volanom, ili je možda imao alkohola u krvi, što će pokazati analize. Sasvim je sigurno da druga vozila nisu učestvovala u ovoj tragediji - kaže izvor "Novosti" iz policije, dodajući da se vozilo kretalo velikom brzinom, što dokazuju i rasuti delovi automobila na mestu nesreće.

Izlomljena stakla, far, dečje roze čarapice, stojali su i u sredu pored puta na mestu nesreće. Ovom deonicom vozači često voze brže nego što je dozvoljeno, mada nije preporučljivo, jer je put u lošem stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna