HAPŠENJA U ZRENJANINU: Oštetili državu za 76,5 miliona dinara

B.G.

15. 07. 2020. u 15:49

PO nalogu Osnovnog javnog tužioca, zajedničkom akcijom, zrenjaninske policije i inspektora Poreske policije, uhapšena su odgovorna lica privrednih društava iz Zrenjanina i protiv njih je određena mera zadržavanja do 48 časova, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje i da su oštetili državni budžet za oko 76,5 miliona dinara.

ХАПШЕЊА У ЗРЕЊАНИНУ: Оштетили државу за 76,5 милиона динара

Foto: Depositphotos

Pomenuti, čiji se identitet ne spominje, u periodu od maja 2015. do marta 2019. godine, za obavljanje poslova iz raznih oblasti, kao što su prevoz, popravka, remont i održavanje mašina, razne usluge iz oblasti  građevinarstva, konsaltinga i raznih drugih poslova, angažovali su nepoznata fizička lica „na crno" bez zaključivanja ugovora, kojima su za obavljene poslove naknadu isplaćivali u gotovini, koju su podizali sa tekućih računa privrednih društava.


Radi pravdanja utroška gotovine, organizovali su sačinjavanje fiktivne dokumentacije o navodnom prometu dobara i usluga koju su dali da se evidentira u knjigovodstvu i na taj način izbegli plaćanje PDV-a u iznosu od 5.837.450 dinara, poreza na dohodak građana – na druge prihode fizičkih lica u iznosu od 44.251.289 dinara i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 26.430.280 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni  i saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda