SRBIN UHAPŠEN U NEMAČKOJ ZBOG SERIJE SILOVANjA: Satima je mučio žrtve, hapsilo ga je 50 policajaca

Novosti online

sreda, 15. 07. 2020. u 14:54

СРБИН УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ ЗБОГ СЕРИЈЕ СИЛОВАЊА: Сатима је мучио жртве, хапсило га је 50 полицајаца

Foto: AP

BERLINSKA policija je uhapsila muškarca koju se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u samo mesec dana, a tamošnji mediji javljaju da je reč o državljaninu Srbije, javlja Dojče vele.

Prvo silovanje se dogodilo pe mesec dana, a onda je u samo 31 dan ovaj uhapšen muškarac u Berlinu i okolini navodno napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu je silovao juče u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.

- Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, policajci su uspeli da uhapse 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac - objavio je berlinski državni tužilac sinoć na Tviteru.

Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srpskim pasošem koji je u razdoblju od 12. juna do sinoć napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini. Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.

- Sada nam je mnogo lakše. U poslednje vreme smo se uvek kretale zajedno, jer smo znale da se ovde dogodilo silovanje. Nismo išle same da trčimo, niti smo se vozile same, niti smo uveče izlazile same - govori prolaznica, u kojem je počinilac uhapšen, u razgovoru za nemačku televiziju RTL.

Policija je još prošle srede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih delikata. Na temelju tog snimka u roku od nekoliko dana dobijeno je oko 300 informacija o počinitelju, prenosi RTL.

Kada je 28. juna počinilac napao ženu u mestu Klajnmahnov, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobegao.

Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinitelj identifikovan na nadzornim kamerama.

U sinoćnjem hapšenju učestvovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila, prenosi bulevarski berlinski medij BZ.

(ATVBL)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Neko

15.07.2020. 16:26

Svaka cast nemackoj policiji. Uzgred, to nije Srbin jer mi nemamo vremena za to, imamo razvijen biznis na relaciji Juzna Amerika - Srbija. Takodje, poznati smo kao brizni muzevi.

ByK

15.07.2020. 16:45

Ако има српски пасош, не значи да је Србин. Онда је и Риза Хаљими Србин, супер логика