ŠEST GODINA ZA PREBIJANJE: Porodica oštećene zadovoljna presudom Đorđu Lackoviću, očekivali manju kaznu

Lj. PRERADOVIĆ

14. 07. 2020. u 22:47

ĐORĐE Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića osuđen je prvostepenom presudom na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog prebijanja sada bivše devojke Ivane Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića, u martu 2019.

ШЕСТ ГОДИНА ЗА ПРЕБИЈАЊЕ: Породица оштећене задовољна пресудом Ђорђу Лацковићу, очекивали мању казну

Đorđe Lacković / Foto Facebook

Njemu je Osnovni sud u Novom Sadu izrekao kaznu od godinu i po dana za nasilje u porodici, dok je za nanošenje teških povreda dobio pet godina.

Lackoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, a oštećena je upućena na parnicu sa imovinsko-pravnim zahtevom, odnosno sa zahtevom za naknadu štete.

Članovi porodica Ivane Filipović, kako kažu, zadovoljni su presudom, jer nisu očekivali da će Lacković biti osuđen na toliku kaznu.

- Nadali smo se da će biti osuđen do tri godine - kaže Ivanin rođeni brat Ivan. - Uradio je nešto grozno, ali sada posle svega, važno je da je suđenje završeno i da je pravda zadovoljena. Ivana se, što je najvažnije, posle svega što je doživela, psihički dosta oporavila. Zaposlila se i radi, a mi, kao i ona, trudimo se da sve zaboravimo. Život ide dalje.

Lacković je, prema optužnici, 12. marta prošle godine u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, naneo teške povrede tadašnjoj devojci Ivani. Devojku je, kako se navodi, tukao rukama, šutirao nogama, pekao vrelom peglom, nožem posekao po nogama.

PORUKA

IVAN Filipović još kaže da se nada da će ova presuda poslati poruku svima da ne smeju da budu nasilni prema ženama.

- Verujem da će ubuduće oni koji se odluče na tako nešto dobro razmisliti - poručuje Ivanin brat. - Želim da više niko ne doživi to što je moja sestra preživela.

Na početku suđenja, on je govorio da je voleo tu devojku i da mu jako žao što se sve dogodilo. Tvrdio je da nije monstrum, kako je predstavljen u optužnici i u medijima, da poštuje žene i da nije nasilnik.

Svedočeći iz posebne prostorije novosadskog suda, putem video linka, Ivana je ispričala da ju je Ivan gazio po telu, skakao po leđima, dok je ona pokušavala da sakrije glavu i lice rukama.

- Po stanu je tražio motku, govoreći da će naći nešto da me premlati - ispričala je Ivana. - Uzimao je sve što je našao. Udarao me je kuhinjskom stolicom, pekao me je peglom po ruci podižući majicu. Fizičko nasilje sam trpela dve godine.

Ivana Filipović / Foto Facebook

Svedok Ljubica Pantelić, Ivanina drugarica koja ju je povređenu odvela u bolnicu, kazala je da joj je Ivana prvi put rekla da ima problema sa Đorđem, kada je u septembru 2018. godine došla da živi u Novi Sad.

POVREDE OPASNE PO ŽIVOT

GOVOREĆI na suđenju o Ivaninim povredama, veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija je rekao da je na osnovu lekarske dokumentacije koju je imao na raspolaganju, konstatovao da su povrede koje je zadobila bile teške i opasne po život. Opekotine po telu je ocenio kao prvog na drugi stepen, a imala je i krvne podlive s leve strane grudnog koša i prelom rebara, od trećeg do šestog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati