SREĆA DA SU DECA BILA NISKO KAD JE PUKLA OSOVINA: Osmoro povređeno posle pada ringišpila u Kolutu, kod Sombora

J. BEKIĆ

13. 07. 2020. u 18:58 >> 20:50

SAMO pukom srećom, u selu Kolut kod Sombora, izbegnuta je tragedija kada je na Petrovdan, tokom proslave seoske slave, pukao stub ringišpila na kojem se nalazilo osmoro dece starih od osam do 15 godina.

СРЕЋА ДА СУ ДЕЦА БИЛА НИСКО КАД ЈЕ ПУКЛА ОСОВИНА: Осморо повређено после пада рингишпила у Колуту, код Сомбора

Mesto gde je bio ringišpil / Foto J. Bekić

Povređeni mališani su kolima Hitne pomoći prevezeni u somborsku Opštu bolnicu "Dr Radivoj Simonović", gde im je ukazana pomoć, a na sreću niko nije životno ugrožem.

Ringišpil je bio postavljen na njivi iza urušene i napuštene katoličke crkve u centru sela, a do nesreće je došlo oko 20.30.

Dr Dragan Ristović, v. d. direktora bolnice, kaže za "Novosti" da je na lečenju i posmatranju zadržano četvoro povređenih, od kojih je jedno dete sa teškim telesnim povredama - prelom nadlaktice.

- Jedno dete je pušteno kući sa postavljenom imobilizacijom prelomljene ključne kosti, dok je njih troje sa lakim telesnim povredama primljeno na Odeljenje za hirurgiju radi posmatranja - kaže dr Ristović.

Povređeni Vuk R. / Foto J. Bekić

Jedanaestogodišnji Vuk R., koga smo u ponedeljak zatekli u centru sela, kaže nam da su se on i ostala deca samo kratko vrteli, a onda je ringišpil počeo da pada. Svih osmoro brzo se našlo na zemlji. Sa njim je bila i njegova dve godine mlađa sestra Jovana, pa je i ona prevezena u bolnicu.

Slične su ispovesti i ostalih koji su se u nedelju uveče našli u centru sela.

- Moj sin Marko (14) je zadobio povredu i iz bolnice ga vraćam kući - kaže nam njegov otac Siniša Stojanović.

ATEST

RINGIŠPIL je, kako smo saznali, vlasništvo preduzetnika iz Sombora, koji ima registrovanu delatnost. Vlasnik je imao atest izdat u Institutu za bezbednost na radu iz Novog Sada.

I Luka R. je u ovoj vožnji zadobio povredu, a njegov otac Zvezdan je otišao da ga iz bolnici doveze na kućno lečenje.

- Sreća što se prelom stuba ringišpila dogodio na samom startu vožnje - kažu očevici. - Osovina je pukla dok su deca još bila nisko, ali da se to dogodilo u punom zaletu i najvećem broju obrtaja, ko zna šta bi se dogodilo.

U Mesnoj zajednici u ponedeljak nisu želeli da nam kažu ko je dao dozvolu za ringišpil, ali meštani su zaprepašćeni i ogorčeni zbog ove nezgode. Kako je došlo do preloma osovine, utvrdiće istraga. Čim je policija završila uviđaj, ringišpil je brzo uklonjen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati