PRIPREMNO ROČIŠTE U SLUČAJU "JOVANJICA": Koluvija pred sudom 28. jula

Novosti online N.B.

11. 07. 2020. u 17:44 >> 18:52

PRED Specijalnim sudom u Beogradu za 28. i 29. jul zakazano je pripremno ročiste protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika kompanije "Jovanjica", koji je sa još devet osoba optužen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ЈОВАЊИЦА: Колувија пред судом 28. јула

Foto: MUP Predrag Koluvija Foto: "Tviter"

Tužilaštvo tvrdi da su na poljoprivrednom dobru, nadomak Stare Pazove, uzgajali marihuanu. Koluvija i ostali, uhapšeni su 14. novembra prošle godine i tada je saopšteno da je policija pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, Koluvijin branilac, navodi da želi što pre da izadju pred sud i tamo iznesu svoje dokaze. Napominje da nisu pisali odgovor na optužnicu, kako se postupak ne bi odugovlačio.

Dobričanin Nikodinović napominje i da su nakon što je optuznica stala na pravnu snagu, usledila nova hapšenja osumnjičenih, uglavnom policijskih i pripadnika službi bezbednosti, pod sumnjom da ih je Koluvija organizovao u kriminalnu grupu.

- Samim tim činom, daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u njoj tanki - naglašava advokat.


 

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)