PRIPREMNO ROČIŠTE U SLUČAJU JOVANjICA: Koluvija pred sudom 28. jula

Novosti online N.B.

subota, 11. 07. 2020. u 17:44 >> 18:52

ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ЈОВАЊИЦА: Колувија пред судом 28. јула

Foto: MUP Predrag Koluvija Foto: "Tviter"

PRED Specijalnim sudom u Beogradu za 28. i 29. jul zakazano je pripremno ročiste protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika kompanije "Jovanjica", koji je sa još devet osoba optužen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo tvrdi da su na poljoprivrednom dobru, nadomak Stare Pazove, uzgajali marihuanu. Koluvija i ostali, uhapšeni su 14. novembra prošle godine i tada je saopšteno da je policija pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, Koluvijin branilac, navodi da želi što pre da izadju pred sud i tamo iznesu svoje dokaze. Napominje da nisu pisali odgovor na optužnicu, kako se postupak ne bi odugovlačio.

Dobričanin Nikodinović napominje i da su nakon što je optuznica stala na pravnu snagu, usledila nova hapšenja osumnjičenih, uglavnom policijskih i pripadnika službi bezbednosti, pod sumnjom da ih je Koluvija organizovao u kriminalnu grupu.

- Samim tim činom, daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u njoj tanki - naglašava advokat.


 

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)