DANAS NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA: Zoranu Marjanoviću mobilni bio isključen osam minuta?

Z.U.

10. 07. 2020. u 07:13

NASTAVAK suđenja za brutalno ubistvo pevačice iz Borče Jelene Marjanović (33) zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu.

ДАНАС НАСТАВАК ГЛАВНОГ ПРЕТРЕСА: Зорану Марјановићу мобилни био искључен осам минута?

Foto: arhiva Novosti

Na optuženičku klupu sešće njen suprug Zoran Marjanović, koji se tereti da je usmrtio ženu sa osam udaraca u potiljak. On se od optužbi brani sa slobode.

Za danas je sud kao svedoka pozvao sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića. On je obavio vremensko-prostorno veštačenje mobilnih telefana u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina. Analiziran je mobilni telefon žrtve, Zorana Marjanovića, kao i članova njegove porodice.

Ovo veštačenje je delom uneto i u optužnicu, gde je navedeno da je telefon optuženog Marjanovića bio isključen oko 17 sati 2. aprila 2016. godine kada je, kako se pretpostavlja, Jelena Marjanović ubijena. Kritično vreme je od 16.56 do 17.04, a veštak treba da jasno navede da li je Marjanovićev telefon bio isključen, odnosno da precizno pojasni šta znače reči "da mu je aparat mirovao".

- Da li ga je namerno isključio ili ga, iako je bio uključen, nije koristio u tom intervalu - navodi naš izvor.

Četvorica advokata odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Veljko Delibašić i Nikola Dumnić osporavaju nalaz veštaka, pa su angažovali stručnog savetnika telekomunikacione struke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)