SUĐENJE JUTKI: U sudnici svi na dva metra, postoji mogućnost da okrivljeni drži distancu od 49 kilometara

Novosti Online/S. BABOVIĆ

10. 07. 2020. u 10:41

KRUŠEVAC - ZBOG proglašene vanredne situacije u Kruševcu, danas će svi prisutni u sudnici Osnovnog suda biti udaljeni dva metra, ali postoji mogućnost da okrivljeni Milutin Jeličić Jutka ponovo ostane na 49 kilometara koliko je Brus udaljen od grada, gde mu se sudi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

СУЂЕЊЕ ЈУТКИ: У судници сви на два метра, постоји могућност да окривљени држи дистанцу од 49 километара

Foto: S. Babović

U podne počinje još jedan pokušaj da se konačno iznesu završne reči u slučaju, o kojem “Novosti” izveštavaju od marta 2018. godine!

U Osnovnom sudu je “Novostima” predočeno da je organizacija suđenja u skladu sa odlukom gradonačelnice o vanrednoj situaciji od 7.jula i u skladu sa pravilima koje je sud doneo ako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo dalje širenje epidemije izazvane KOVID-19.

Poslednji pretres odigrao se, ponovo bez Jutke, 19.juna budući da policija po nalogu za privođenje od 10.juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22.juna,Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.Dan ranije, Jutka je iskoristio svoje glasačko pravo i upisao jedan od 2.120 glasova koliko ih je dobio na lokalnim izborima kao nosilac liste GG “Za moderan Brus”.To mu nije mnogo pomoglo,budući da ga je SNS sa duplo više osvojenih glasova poslao u opoziciju posle skoro 20 godina.


- Ne znam da li ći sud naći efikasan mehanizam kako bi se Jutka pojavio u sudnici, ali njegovo prisustvo nije ni neophodno – kaže za “Novosti” oštećena Marija Lukić,bivša Jeličićeva saradnica,koja je ubeđena da je tokom postupka dokazano da je optužni predlog osnovan.

Foto: S. Babović

Oštećena Marija Lukić



 

Kruševačka policija je protiv Jeličića podnela krivičnu prijavu još marta 2018,verujući da je uznemiravao 7 žena. Tužilaštvo je krenulo da ga goni istog leta, ali samo u slučaju Marije Lukić. Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu obeležile su brojne kontraverze,uključujući i izbacivanje ekipe “Novosti” iz sudnice. Vrhovni kasacioni sud prošlog jula premešta postupak u Kruševac, gde se Jeličiću nije rado dolazilo. Postupak je nekako priveden kraju, uprkos brojnim odlaganjima zbog odmora,zdravstvenih problema ili neopravdanog izostanka Jutke, za koga tužilašvo veruje da mu je u slučaju Marije Lukić, dva metra bila neprihvatljiva distanca.

 

Foto: S. Babović

 

“VOLKAO” DA PIŠE PORUKE DVE I PO GODINE

U optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva, navodi se da postoji opravdana sumnja da je Jeličić od juna 2015 do decembra 2017.godine u Brusu,u stanju uračunljivosti,iako je bio svestan svoga dela i hteo je njegovo izvršenje, u nameri da zloupotrebom svog položaja, navede na obljubu ili sa njim, izjednačen čin, oštećenu Mariju Lukić. Ili, Jutkim rečnikom predstavljeno,”volkanje” i “ljubkanje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela