Droga među linoleumom: U Pirotu podignuta optužnica za šverc 1.025 kilograma marihuane

V. Ć.

06. 07. 2020. u 11:14

Дрога међу линолеумом: У Пироту подигнута оптужница за шверц 1.025 килограма марихуане

Foto: Novosti arhiva

VIŠE tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv B.P. iz Odžaka, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i promet droge, odnosno zbog krijumčarenja 1.025 kilograma marihuane preko Srbije i Bugarske.

Osumnjičeni je 8. aprila prošle godine bio za volanom šlepera koji je prevozio bale linoleuma za Bugarsku. Prilikom kontrole na bugarskom prelazu Kalotina, među robom je otriveno 40 torbi i 7 vreća ovog opijata. U šverc je bio umešan još jedan vozač, koji je prevozio identičnu robu. Da bi zavarali trag bugarskoj carini i policiji, nakon pregleda "čistog" kamiona skinuli su tablice i prebacili ih na kamion u kome je bila droga.


Vozač prvog kamiona je odmah uhapšen i prebačen u Sofiju, dok je B.P., planinskim stazama uspeo da pobegne iz Bugarske ivrati se u Srbiju. Nedugo zatim pao je u ruke našoj policiji. Bugarski organi su, kako saznajemo, dugo insistirali na njegovom izručenju, međutim na kraju je postignut dogovor da se procesuira u Srbiji, gde je i uhapšen. Tragovi ovog opijata, odnosno njegovo poreklo vodi ka Kosmetu. Naša i bugarska carina su u prvoj polivini prošle godine, na prelazima Gradina i Kalotina zaplenile preo 5 tona marihuane poreklom iz južne pokrajine.

Foto: Novosti arhiva

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)