Droga među linoleumom: U Pirotu podignuta optužnica za šverc 1.025 kilograma marihuane

V. Ć.

06. 07. 2020. u 11:14

VIŠE tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv B.P. iz Odžaka, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i promet droge, odnosno zbog krijumčarenja 1.025 kilograma marihuane preko Srbije i Bugarske.

Дрога међу линолеумом: У Пироту подигнута оптужница за шверц 1.025 килограма марихуане

Foto: Novosti arhiva

Osumnjičeni je 8. aprila prošle godine bio za volanom šlepera koji je prevozio bale linoleuma za Bugarsku. Prilikom kontrole na bugarskom prelazu Kalotina, među robom je otriveno 40 torbi i 7 vreća ovog opijata. U šverc je bio umešan još jedan vozač, koji je prevozio identičnu robu. Da bi zavarali trag bugarskoj carini i policiji, nakon pregleda "čistog" kamiona skinuli su tablice i prebacili ih na kamion u kome je bila droga.


Vozač prvog kamiona je odmah uhapšen i prebačen u Sofiju, dok je B.P., planinskim stazama uspeo da pobegne iz Bugarske ivrati se u Srbiju. Nedugo zatim pao je u ruke našoj policiji. Bugarski organi su, kako saznajemo, dugo insistirali na njegovom izručenju, međutim na kraju je postignut dogovor da se procesuira u Srbiji, gde je i uhapšen. Tragovi ovog opijata, odnosno njegovo poreklo vodi ka Kosmetu. Naša i bugarska carina su u prvoj polivini prošle godine, na prelazima Gradina i Kalotina zaplenile preo 5 tona marihuane poreklom iz južne pokrajine.

Foto: Novosti arhiva

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)