IRENA POSLALA VIŠE OD 300 KOVERTI: Uručeni ključevi srećnoj dobitnici u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" (FOTO)

Novosti online

21. 05. 2021. u 15:33

MINISTAR finansija Siniša Mali uručio je danas ključeve Ireni Stanojević, srećnoj dobitnici stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

ИРЕНА ПОСЛАЛА ВИШЕ ОД 300 КОВЕРТИ: Уручени кључеви срећној добитници у наградној игри Узми рачун и победи (ФОТО)

Foto: Instagram

Mali potpisao ugovor sa dobitnicom stana u prvom izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i direktor Republičke direkije za imovinu Jovan Vorkapić, potpisali su ugovor o stanu sa dobitnicom stana u naselju Zemunske kapije, u prvom kolu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“ Irenom Stanojević.

Srećna dobitnica svedok je da se upornost isplati, pošto je za učešće u ovom kolu nagradne igre do sada poslala preko 300 koverata. 

- Nisam samo ja sakupljala račune. Tu je i suprug, a imala sam pomoć i od svekrve, njenih i naših prijatelja, kume, sestre. Svi su pomogli u tome. Mogu da kažem da ću nastaviti da sakupljam račune i učestvujem u ovoj nagradnoj igri. Drago mi je što sam doprinela i budžetu Republike Srbije - oduševljeno je prokomentarisala Irena Stanojević i dodala da je koverte redovno popunjavala dok je njen sin Viktor, star svega tri i po meseca spavao. 

Irena sa suprugom i sinom živi u Bačincima, kaže da je oduševljena nagradom, ali da još uvek nisu dogovorili da li će se preseliti u Zemun. 

Ministar Mali čestitao je srećnoj dobitnici i njenoj porodici, ne samo na osvojenom stanu, već i na želji da pomognu budžetu Republike Srbije. 

- Mislim da su Irena i njena porodica apsoulutni rekorderi, pošto su poslali preko 300 koverti. U bazenu je u trenutku izvlačenja bilo oko milion i 200 hiljada koverata, a već danas imamo oko milion i 600 hiljada koverata i njihov broj iz dana u dan raste - rekao je on. 

Napomenuo je da je Irena Stanojević primer kako treba da se ponašaju svi kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije. 

- Borimo se za svaki dinar, jer od novca iz budžeta finansiramo i izgradnju puteva, vrtića, škola, nabavljamo sve ono što je neophodno za život građana. Nabavljamo i vakcine, uređujemo zdravstvene ustanove i činimo sve što može da pomogne, bar u ovom trenutku, u borbi protiv pandemije virusa korona - objasnio je on. 

Foto: Ministarstvo finansija

Istakao je da će narednih meseci biti usvojen Akcioni plan za borbu protiv sive ekonomije, koji će definisati sve aktivnosti do kraja 2025. godine. 

- To je snažna borba, koja podrazumeva koordiniran rad svih ministarstava, svih institucija u borbi protiv sive ekonomije. Ova nagradna igra treba da doprinese da se svest građana još više razvije. Svi treba da znamo da kada uđemo u prodavnicu, nešto kupimo i uzmemo fiskalni račun, to znači da su svi porezi plaćeni, i da se taj novac sliva u budžet, umesto da se pojedinci bogate na račun svih nas - naveo je Mali. 

Ministar je naglasio da srpska ekonomija raste iz meseca u mesec, a da je do kraja godine u planu izgradnja čak osam auto-puteva, nove bolnice, škole. 

- Mi gradimo uređenu zemlju, ali moramo imati i uređen odnos građana prema uzimanju fiskalnih računa - zaključio je ministar finansija. 

Pravila nagradne igre nepromenjena su u odnosu na prošlu godinu. U svakoj koverti treba da bude deset fiskalnih računa ili deset slipova platnih kartica, minimalne vrednosti od 100 dinara. Poštarina se ne plaća, a računi koji se uzimaju u obzir su od 1. aprila 2021. Nagradni fond je povećan sa 250 miliona na 350 miliona dinara, pa će do kraja godine biti dodeljeno 16 stanova i 60 automobila fijat 500 L. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista