PREMIJERKA BRNABIĆ ŠALJE SJAJNE VESTI: Ukida se roming između Grčke i Srbije!

Tanjug

13. 05. 2021. u 11:40

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić boravi u poseti Atini gde prisustvuje Delfi forumu.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ШАЉЕ СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Укида се роминг између Грчке и Србије!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona je danas iz Grčke u Srbiju poslala sjajnu vest koja glasi da će između naše i ove zemlje biti ukinuta naplata rominga što je posebno važno za naše građane koji masovno letuju u Grčkoj i to im je jedna od omiljenih destinacija.

Sporazum o ukidanjunaplate rominga biće potpisan naredne nedelje. 

Premijerka Srbije sastala se danas u Atini sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou. Brnabić je grčkoj predsednici zahvalila na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na EU putu, na zagovaranju proširenja i istakla da ta podrška Grčke mnogo znači Srbiji, jer su ervopske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti.

Premijerka je predsednici Grčke prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je predsednici čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200 godina od oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti 1821. godine, ali i na tome što je Sakelaropoulou prva zemlja predsednica Grčke u istoriji.

- Uvek se radujem kao premijerka Srbije kada ovde imam sastanke, zajedničkim projektima, jer je Grčka jedan od najvećih partnera Srbije, politički i ekonomski, a dva naroda vezuju bratska osećanja - rekla je Brnabić.

Poželevši dobrodošlicu premijerki Srbije, predsednica Grčke joj se zahvalila na učešću u proslavi velikog jubileja, što, kako je istakla, pokazuje izuzetne odnose zemalja i istorijske veze naših naroda.

- Verujem da će posle pandemije odnosi zemalja da ojačaju o razviju se još više - rekla je Sakelaropoulou.

Ona je napomenula da je Grčka zainteresovana za razvoj strateških odnosa sa Srbijom u svim sektorima.

- Od suštinskog je značaja perspektiva daljeg širenja EU na Zapadni Balkan. Od Samita u Solunu 2003.godin3 to je strateški cilj Grčke. To je jedini put za bezbednost, stabilnost i razvoj regiona. Grčka podržava evropsku perspektivu Srbije i pomoći će u svemu što može - rekla je Sakelaropoulou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije