100 MILIONA ZA SOCIJLANO PREDUZETNIŠTVO: Krkobabić objasnio šta je preduslov

B.Ca

30. 04. 2021. u 14:46

POTREBNO je najmanje 100 miliona evra za pokretanje socijalnog preduzetništva, kao trećeg sektora privređivanje u Srbiji, pored realnog i javnog.

100 МИЛИОНА ЗА СОЦИЈЛАНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Кркобабић објаснио шта је предуслов

Milan Krkobabić / Foto Tanjug

To je preduslov da socijalne zadruge mogu da zažive. Očekujem da će ovaj saziv skupštine pokazati zavidan stepen društvene odgovornosti i predvideti ta sredstva u budžetu za narednu godinu To od njih očekiju osobe sa invaliditetom, žene i muškarci određene starosne dobi izbegla i raseljena lica, i svi oni koji bi da rade i žive od svoje zarade. Zaposlenje i zarada - da, milostinja - ne.

Ovo je izjavio Milan Krkobabić ministar za brigu o selu,odgovarajući na pitanja poslanika o novčanoj pomoći države za ostale oblike zadrugarstva, pored zemljoradničkog i poljoprivrednog.

Krkobabić je pojasnio da je socijalno preduzetništvo korektivni faktor nesavršenosti tržišne ekonomije i treba da predstavlja, pored javnog i realnog, treći sektor privređivanja. Taj tip preduzetništva ima različite organizacione oblike i pravne forme: preduzetnička radnja, društvo sa ograničenom odgovornošću, akcionarsko društvo, zadruga i zaposlio bi sve one koji su trenutno nekonkurentni na tržištu rada: osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica, manjinske grupe, ljudi određene životne dobi, ljude proglašene ekonomskim i tehnološkim viškom.

Zaposlenje za njih nije samo izvor egzistencije, već i način za vraćanje preko potrebnog dostojanstva, smatra Krkobabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)