NIKOLA TESLA LETI ZA NJUJORK: Ana Brnabić ispratila novi avion Er Srbije na prvi let za SAD (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2021. u 09:13

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvuje svečanom ispraćaju novog aviona "Er Srbije" na prvi let za Njujork.

НИКОЛА ТЕСЛА ЛЕТИ ЗА ЊУЈОРК: Ана Брнабић испратила нови авион Ер Србије на први лет за САД (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Ana Brnabić ispraća novi avion "Er Srbije" na aerodromu "Nikola Tesla".

Nejsmit: Čak i kabine i meni su inspirisani Teslom

Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit poručio je da će avion na prvi let do Njujorka krenuti za oko 4 sata. Njujork je najprofitabilnija destinacija Er Srbije, napomenuo je.

- Želim da izrazim zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina pretstavljalo je prekretnicu. Dosad smo prevezli preko 320.000 putnika na ovoj ruti. Kako bismo dodatno ojačali vezu između regiona i SAD avion će nositi lik naučnika Nikole Tesle- kazao je Nejsmit.

Sastavljen je i novi meni, dodao je, inspirisan Teslom i njegovim načinom ishrane.

- Pored toga unutrašnji dizajn reflektuje tri stvari - energiju, frekvenciju i vibraciju- istakao je Nejsmit.

Prema njegovim rečima, u toku je izrada izveštaja za 2020. godinu kojim će se jasno ustanoviti kako je pandemija uticala na poslovanje kompanije.

istakao je Dankan Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja u Er Srbiji.

- Veliko je zadovoljstvo ispratiti ovu letelicu na prvi let. Nikola Tesla je bio ponosan na svoje srpske korene, iako je bio amerikanac po izboru- rekao je Entoni Godfri.

Foto: Printskrin

Premijerka Brnabić: Srbija je pobednica upravo zato što smo imali Er Srbiju

Predsednica vlade osvrnula se na važnost nacionalne kompanije u izazovnim trenucima 2020 godine.

- Želim da kažem da smo ponosni na Er Srbiju, da vam zahvalim za sve što ste uradili u 2020. godini. Evakucionim letovima vratili su preko 200 hiljada građana kada su putnički letovi prestali da rade, mi smo mogli da se oslonimo na ErSrbiju- ističe premijerka.

- Er Srbija je bila tu i da pomogne drugima, da vrati strane državljane u svoju zemlju. Hvala vam što nostire ime naše zemlje, što nas promovišete, i novim avionim i Nikolom Teslom- naglasila je Ana Brnabić.

- Konačno, želim da se zahvalim, to sam želela više puta, na svim Kargo letovima, koji nisu bili Kargo letovi. Što ste prenosili medicinsku opremu, vakcine, respiratore. Zahvaljujući vama, nismo morali da se oslanjamo na druge- istakla je premijerka.

Premijerka je istakla da je začuđena pitanjem koliko je Er Srbija isplativa, nakon svega što je istakla da je kompanija uradila za građane, ne za vladu.

- Pitajte studente i građane SAD kada niko ništa nije znao o virusu, da nije bilo Er Srbijem oni ne bi mogli da se vrate kućama. Mi ne bismo dobili ni medicinsku opremu ni vakcine koje su nam bile potrebne, istakla je premijerka.

Bili su dostupni tu i odmah. Mogli smo uvek da se oslonimo na našeg avio-prevoznika.

Što se tiče kolike posledice je ostavila epidemija na Er Srbiju, trenutno se radi izveštaj koji će biti predan APR.

- Što se tiče isplativosti, destinacija prema Njujorku je najprofitabilnija. Ono što je naš fokus je povratak na normalnost. Pre kovida smo oimali 62 leta, sad imamo 28. Moramo da razmatramo proširenje na druge regione, ali trenutno je prioritet vraćanje u normalnost- istakao je Nejsmit.

Novi "erbas A330-200" sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)