ODBOR ZA FINANSIJE NARODNE SKUPŠTINE: Podneti amandmani za frilensere

S. B.

27. 04. 2021. u 17:53

ODBOR za finansije podneo je Skupštini amandmane na zakone o porezu na dohodak građana i obaveznom socijalnom osiguranju.

ОДБОР ЗА ФИНАНСИЈЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ: Поднети амандмани за фриленсере

Foto I. Marinković

Njima se omogućava model oporezivanja koji je odogvoren sa frilenserima. I to tako da im se neoporeziv iznos od 32.000 dinara i 50 odsto normiranih trškova priznaju od 1. januara 2015. godine do kraja ove.

Predsednica odbora Aleksandra Tomić je najavila da je u toku priprema propisa kojim će se na sveobuhvatan način urediti radno pravni tretman domaćih lica koji na teritoriji Srbije rade za stranog poslodavca.

Vlada Srbije je 21. aprila postigla dogovor sa frilenserima o naplati poreza koji podrazumeva da se obaveze po osnovu poreza i doprinosa utvrđuju rešenjem Poreske uprave koje dolazi nakon usvajanja zakona. Dugovi se izmiruju u 120 jednakih mesečnih rata u toku narednih deset godina.

Frilenseri koji mesečno zarađuju do 64.000 dinara neće imati obavezu da plaćaju poreze i doprinose koje nisu platili iz prethodnog perioda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni