NEPOSREDNO PRED SEDNICU SKUPŠTINE: Ministar Mali se oglasio na Instagramu - "Na dnevnom redu važni zakoni za privredu"

Novosti onlajn

27. 04. 2021. u 12:37

MINISTAR finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu objavio fotografiju na kojoj se vidi kako izgleda priprema za sednicu Narodne skupštine.

НЕПОСРЕДНО ПРЕД СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ: Министар Мали се огласио на Инстаграму - На дневном реду важни закони за привреду

Foto: Instagram

- Neposredno pred današnju sednicu Narodne Skupštine. Na dnevnom redu su važni zakoni za privredu - pre svega novi Zakon o elektronskom fakturisanju. Reč je o sistemskom zakonu koji menja način funkcionisanja privrede po ugledu na digitalne fakture koje se kao praksa već sprovode u Evropskoj uniji i koje treba da doprinesu transparentnosti i pravnoj sigurnosti u poslovanju. Od 1. januara 2022. godine svi subjekti u javnom sektoru će imati obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine - napisao je ministar na svom Instagram nalogu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)