EVO KAKO ĆE DA IZGLEDA NOVI AUTO- PUT: Objavljen prostorni plan i mapa trase Beograd - Zrenjanin - Novi Sad (FOTO)

B. GRUJIĆ

26. 04. 2021. u 17:44

GRAĐANI Zrenjanina, ali i Beograda, Novog Sada, Pančeva, kao i meštani Opova, Kovačice, Titela i Žablja, od 26. aprila do 25.maja, imaće javni uvid u nacrt prostornog plana posebne namene koridora auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.

ЕВО КАКО ЋЕ ДА ИЗГЛЕДА НОВИ АУТО- ПУТ: Објављен просторни план и мапа трасе Београд - Зрењанин - Нови Сад (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Kao deo nacrta prostornog plana, objavljena je mapa detaljne trase puta, čiji je početak na beogradskoj obilaznici, u budućoj petlji Ovča, istočno od sadašnjeg ukrštanja zrenjaninskog puta, a trasa dalje vodi između naselja Jabuka i Glogonj, kod Pančeva, gde je predviđena petlja Sefkerin-Opovo, zatim ulazi na teritoriju Opštine Opovo, a potom i Kovačica, gde će u neposrednoj blizini tog naselja biti izgrađena još jedna petlja.

U blizini Idvora auto-put prelazi Tamiš i ulazi na teritoriju Grada Zrenjanina. Na polovini sadašnjeg lokalnog puta između Ečke i Orlovata predviđeno je ukrštanje u petlji Orlovat, a potom i u petlji Ečka, u zoni sadašnje raskrsnice puteva za Ečku, Stajićevo, Lukićevo i Orlovat.

U gradsku zonu Zrenjanina put ulazi kroz pojas između naselja Ečka i zone aerodroma, a potom obodom industrijske zone "Jugoistok" prelazi sadašnji državni put I - b reda Zrenjanin - Beograd i jugozapadno od naselja Mužlja, kroz Mužljanski rit, vodi ka Aradcu. Pristup petlji "Zrenjanin - zapad", drugom izlazu iz grada na auto-put, biće omogućen novom saobraćajnicom koja će se odvajati od sadašnje prve aradačke raskrsnice.

Južno od Aradca put vodi ka novom mostu koji će se graditi na Tisi, prelazi na teritoriju Opštine Žabalj i dolazi do trase aktuelnog državnog puta I - b reda Zrenjanin - Novi Sad, otprilike na polovini rastojanja između sadašnjeg mosta na Tisi i kružne raskrsnice kod Žablja. Odatle auto-put nastavlja postojećom trasom puta, uz predviđene petlje kod Žablja i Kaća. U čvoru Kać završava se auto-put iz Zrenjanina i počinje buduća brza saobraćajnica "Fruškogorski koridor", sa odvajanjima za auto-put ka Subotici i Beogradu.


UKUPNA DUŽINA 113 KILOMETARA

PLANOM je predviđeno da dužina kompletne buduće saobraćajnice bude 113 kilometara, od čega trasa Beograd - Zrenjanin iznosi 58, a Zrenjanin - Novi Sad 45 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije