OVO JE PREKRETNICA ZA SRBIJU: Predsednik Vučić najavio izgradnju brze železnice - "Ponosan sam što sam Srbin u Briselu danas!"

Novosti onlajn

26. 04. 2021. u 15:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić započeo je juče dvodnevnu posetu Briselu, gde sa najvišim zvaničnicima Evropske unije razgovara o budućnosti naše zemlje i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

ОВО ЈЕ ПРЕКРЕТНИЦА ЗА СРБИЈУ: Председник Вучић најавио изградњу брзе железнице - Поносан сам што сам Србин у Бриселу данас!

Foto: Printscreeb/Pink

Vučić je u današnjem obraćanju iz Brisela najavio da će Srbija sa Evropskom unijom izgraditi brzu železnicu od Beograda do Niša i od Niša do Severne Makedonije.

On je istakao da je ovo prekretnica za Srbiju.

- Ovo su sjajne vesti za Srbiju. Ponosan sam što sam Srbin u Briselu danas - rekao je Vučić.

- Ovo će biti veoma značajno za Srbiju, ne samo u putničkom i turističkom smislu, već će ovo biti značajna veza Srbije sa svim delovima sveta i Evrope. Uskoro ćemo imati i auto-puteve nove i siguran sam da će to biti dobro za naše građane kako za turizam, tako i za nove poslove - rekao je Vučić i dodaje da je ponosan što je predsednik Srbije i što u svoju zemlju danas donosi ovako važne vesti.

- Zaista velika, velika količina novca koja će se sliti u Srbiju sada, i zaista vam hvala na tome. Ne mogu više biti zahvalniji od ovoga što sada radimo i pravimo za Srbiju. Hvala vam na prilici da danas budem ovde sa vama u Briselu - rekao je Vučić za kraj.

Podsetimo, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem Ursula Fon der Lajen napisla je na svom Tviter nalogu.

- Razgovarali smo o borbi protiv pandemije Kovid-19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije koju smo spremni da podržimo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije