USPEŠNO OKONČANI PREGOVORI: Potpisan trgovinski sporazum između Srbije i V. Britanije

Tanjug

19. 04. 2021. u 10:59

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Šan Makleod potpisale su Sporazum o partnerstvu, trgovini i sradnji između Srbije i UK.

УСПЕШНО ОКОНЧАНИ ПРЕГОВОРИ: Потписан трговински споразум између Србије и В. Британије

Foto: Ministarstvo

Ovim sporazumom se zadržava nivo saradnje u svim oblastima, kao i stepen trgovinske liberalizacije koji je postojao do 31. decembra 2020. godine, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine.

Sporazumom, koji je potpisan 16. aprila u Palati Srbija, postavljen je novi pravni osnov za regulisanje bilateralne trgovine, koji je ranije bio definisan Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica i Srbije.

Obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog uspešno okončanih pregovora i formalnog obezbeđivanja nastavka uspešne saradnje u političkoj i ekonomskoj sferi.

Ministarka Tatjana Matić istakla je da se Sporazumom o partnerstvu, trgovini i saradnji između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva zadržava nivo saradnje u svim oblastima, kao i stepen trgovinske liberalizacije koji je postojao do 31. decembra 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)