MINISTAR OBJAVIO TAČAN DATUM PODELE NOVCA: Evo kada će građani dobiti pomoć države

Novosti online

17. 04. 2021. u 10:32

PRIJAVA za sve one koji žele da prime pomoć od "30 plus 30 evra" kreće 28. aprila i trajaće do 15. maja, kaže ministar finansija Siniša Mali.

МИНИСТАР ОБЈАВИО ТАЧАН ДАТУМ ПОДЕЛЕ НОВЦА: Ево када ће грађани добити помоћ државе

Foto: Ministarstvo

-28. aprila otvaramo stranicu Trezora Srbije za prijavu za sve one koji hoće da prime 30 plus 30 evra-, rekao je Mali.

Oni koji primaju socijalnu pomoć i penzioneri ne moraju da se prijavljuju, a svi ostali punoletni građani koji žele ovu pomoć se prijavljuju, objasnio je Mali.

U maju sukcesivno kreće isplata prvih 30 evra, i do kraja maja će biti završena. Drugih 30 evra građani će dobiti u novembru, rekao je ministar.

U planu je i pomoć za nezaposlene, a kako navodi Mali, tu pomoć će dobiti svi oni koji su u četvrtak kada je doneta uredba bili evidentirani na birou za nezaposlene. "Dobiće u junu mesecu 60 evra", rekao je Mali.

Dve pune minimalne zarade, oko 500 evra dobiće svi samostalni umetnici, i dodatnih 500 evra zaposleni u oblasti ugostiteljstva, turizma, tursitički vodiči, rent a kar agencije, kaže Mali.

Govoreći o pomoći za građane na Kosovu i Metohiji, on je rekao da će svi tamo dobiti pomoć od 100 evra, kao i da će nezaposleni na KiM dobiti dodatnih 200 evra.

-Oni se ne prijavljuju, idemo preko Kancelarije za KiM, oni će svoj novac dobiti u maju-, rekao je Mali.

On je podsetio i da će tri puta po pedeset evra biti uplaćena minimalna zarada za zaposlene u mikro, srednjim, velikim preduzećima, a prva isplata bila je u martu.

-Milion i 130 hiljada radnika dobilo je 50 odsto minimalne zarade. Imamo još dva puta po 50 odsto minimalne zarade", rekao je Mali.

Šest meseci će se isplaćivati i 600 evra po autobusu za autoprevozike, a prva isplata je u aprilu.

-Iz meseca u mesec, od aprila do novembra, Srbija će svakog meseca imati neku vrstu pomoći koju uplaćuje ili privredi ili sugrađanima", rekao je Mali.

Mali je najavio i rebalans budžeta za ovu godinu, a kako je objasnio, glavni razlog za to je treći paket pomoći.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024