POSVEĆENOST RAZVOJU EKONOMSKE SARADNJE SRBIJE I SAD: Đurić sa Marčikom o planovima poslovanja DFC u Srbiji

Tanjug

15. 04. 2021. u 23:58

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa Dejvidom Marčikom, glavnim operativnim direktorom Američke razvojne finansijske korporacije (DFC), o budućim planovima za poslovanje Kancelarije DFC u Srbiji, saopšteno je večeras iz ambasade Srbije u SAD.

ПОСВЕЋЕНОСТ РАЗВОЈУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И САД: Ђурић са Марчиком о плановима пословања ДФЦ у Србији

Foto: Facebook

Tokom razgovora, Đurić je ukazao da Srbija visoko uvažava činjenicu da je rukovodstvo DFC izabralo Beograd kao sedište svoje regionalne kancelarije.

Time je, kako je istakao, poslat jasan signal da se Srbija percipira kao politički i ekonomski stožer Balkana, i kao država sa ključnom ulogom u prosperitetu čitavog regiona.

- Postojanjem Kancelarije DFC u Beogradu potvrđena je posvećenost SAD daljem razvoju bilateralne ekonomske saradnje sa Srbijom - ocenio je Đurić .

Pored podrške razvoju infrastrukture, za Srbiju je, kako je dodao, od značaja i planirana podrška malim i srednjim preduzećima putem garantnih šema i kreditnih linija komercijalnih banaka.

Osvrnuvši se na trend rasta IT sektora i izvoza naših usluga u SAD, Đurić je izrazio nadu da će izvoz usluga iz Srbije uskoro prevazići ukupan obim spoljnotrgovinske razmene sa SAD.

Đurić je izrazio i uverenje da će se daljim radom i sveukupnim angažmanom Kancelarije DFC u Beogradu stvoriti uslovi za proširenje mreže investicionih aktivnosti SAD i američkih kompanija u celom regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece